تحقیق جدیدی که چای و قهوه‌خورها را شوکه کرد

تاریخ انتشار: 1403/10/9

شماره خبر: 8513

چاپ‌خبر

هر از گاهی تحقیقاتی درباره چای و قهوه از سوی مراکز علمی جهان منتشر می‌شود؛ اما آخرین تحقیق منتشر‌شده در این زمینه به طرفداران این ۲ نوشیدنی شوک وارد کرد.

به گزارش رویداد شمال؛ «هر سال حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ مورد جدید ابتلا به سرطان سر و گردن و حدود ۴ هزار و ۱۰۰ مرگ مرتبط با این بیماری در انگلیس رخ می‌دهد»، این را بنیاد تحقیقات سرطان بریتانیا می‌گوید.این در حالی است که محقق مؤسسه سرطان هانتسمن انگلیس یوآن-چین ایمی درباره تازه‌ترین تحقیق گروهش که منتشر شد، گفت که «ترکیبات دیگری به ‌جز کافئین به اثر احتمالی ضد سرطانی قهوه و چای کمک می‌کنند.»

پیش از این نیز در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۲ در مجله اروپایی قلب و عروق منتشر شد، مطرح شد که نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

البته پژوهشگران دریافتند که افرادی که روزانه بیش از چهار فنجان قهوه کافئین‌دار می‌نوشند، در مقایسه با افرادی که این نوشیدنی‌ها را مصرف نمی‌کنند ۱۷٪ احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان‌های سر و گردن دارند.همچنین نوشیدن یک فنجان یا کمتر در روز با ۹ درصد کاهش احتمال سرطان‌های سر و گردن مرتبط است.

طبق آمار، در سراسر جهان ۱ میلیارد نفر مصرف کننده قهوه وجود دارد و در هر روز به طور میانگین ۲ میلیارد فنجان قهوه و بیش از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن چای سالانه در دنیا مصرف می‌شود. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه نیمی از جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله و سه چهارم افراد بالای ۲۵ سال به طور مرتب قهوه می‌نوشند.

متخصص تغذیه تام سندرز با اشاره به اینکه قهوه و چای مانعی برای ابتلا به سرطان نیست، می‌گوید که افرادی که مقدار زیادی قهوه و چای می‌نوشند «ممکن است تمایل بیشتری به اجتناب از رفتارهای مضر دیگر، مانند مصرف الکل و دخانیات، داشته باشند» و به همین خاطردر معرض خطر کمتری برای این سرطان‌ها هستند. اما از سویی دیگر متخصص تغذیه ترِوُر ریچ با اشاره به تأثیر مصرف قهوه و چای در کاهش سرطان می‌گوید که «نوشیدن قهوه خطر افسردگی، بیماری پارکینسون، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های کبدی از جمله سرطان کبد را کاهش می‌دهد.» همچمین مصرف متعادل قهوه می‌تواند به سلامت مغز و افزایش طول عمر منجر شود.

متخصص تغذیه الینا هیپونن با هشدار به اینکه مصرف زیاد قهوه می‌تواند بر سلامت مغز تاثیر بگذارد، بیان می‌دارد که در این رابطه یک کار ساده که می‌توانیم انجام دهیم و اینکه بدن را هیدراته نگه داریم، یعنی «در کنار فنجان قهوه کمی آب نیز بنوشیم» و در نظر داشته باشیم که اگر مصرف‌کننده نرمال قهوه هستید طبیعی است که از مزایای سلامتی آن بهره‌مند شوید. همچنین افراد باید مراقب مصرف زیاد چای باشند، زیرا مصرف زیاد چای جذب آهن با منشاء گیاهی را توسط بدن کند می‌کند.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *