بیماری اوروپوچه چیست؟/ جهان در شوک شیوع کرونایی دیگر؛ ویروسی که درمان ندارد

تاریخ انتشار: 1403/6/4

شماره خبر: 4164

چاپ‌خبر

‌ موارد مبتلا به ویروس اوروپوچه در آلمان، ایتالیا و اسپانیا تائید شده است. این ویروس با نام بیماری حیوان تنبل نیز شناخته می‌شود.

رویداد شمال به نقل از عصرایران، هنوز شواهدی در باره انتقال انسان به انسان این ویروس وجود ندارد اما مقامات بهداشت شاهد افزایش شدید مبتلایان در سراسر جهان بوده اند.

اورپوچه علائمی شبیه دنگی، تب زیکا و چیکونگونیا دارد که همگی از بیماری‌های ویروسی هستند و عامل انتقال آنها پشه و برخی از حشرات کوچک به شمار می آیند. با این حال شمار مرگ و میر ناشی از این ویروس بسیار پائین است.

سازمان دامپزشکی کشور با هشدار نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو با شروع فصل گرما،از همه شهروندان خواست تا توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.

در حالیکه جهان به پنجمین سالگرد شناسایی اولین مورد کووید 19 نزدیک می شود، سازمان بهداشت جهانی (WHO) به ویروس قابل انتقال اوروپوچه چشم دوخته است.

برخلاف ویروس مرگبار کووید که باعث همه گیری جهانی گذشته شد، اوروپوچه هنوز مرگبار محسوب نمی‌شود.

تعداد مبتلایان به این ویروس در سال جاری 10 برابر سال 2023 برآورد شده و این موضوع سازمان‌های بهداشت در سراسر جهان را نگران کرده است.

این بیماری که با نام ویروس حیوان تنبل معروف است و در بین این حیوانات نیز شیوع می‌یابد، با نیش پشه منتقل می‌شود.

ویروس اوروپوچه برخلاف کرونا یک ویروس جدید نیست و اولین مورد آن در سال 1955 در منطقه روستایی “وگا د اوروپوچه” در در نزدیکی رود اوروپوچه در تیرینیداد و توباگو کشف شد.

با اینکه ویروس در جنوبی ترین جزیره کارئیب ظاهر شد بومی حوزه امازون است.

براساس گزارش سازمان کنترل وپیشگیری  از بیماری آمریکا تا سال 2000 بیشترین موارد این بیماری در برزیل، پاناما، کلمبیا، پرو دیده شد و در این کشورها باقی ماند.

در ژوئن گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها اولین مورد مبتلا به این ویروس را در کوبا گزارش کرد. حالا مقامات بهداشتی اروپا از شناسایی مبتلایان در ایتالیا، آلمان، اسپانیا می گویند. اکثر افراد مبتلا مسافرانی هستند که از کوبا به اروپا بازگشته اند.

ازاول ژانویه تا ابتدای اگوست سال 2024، حدود 8 هزار مبتلا به این ویروس گزارش شده که جهشی بزرگ در برابر 823 مورد ثبت شده سال گذشته به شمار می‌آید.

حدود 60  درصد مبتلایان علائمی مانند سردرد، حالت تهوع، تب، درد عمومی یا درد مفاصل را تجربه می‌کنند با این حال علائم می‌تواند وخیم‌تر شده و به استفراغ، درد شکم، اسهال و خستگی شدید منجر شود.

از 8 همبتلای اوروپوچه 2 نفر جان خود را از دست داده اند و علائمی از انتقال به جنین، مرگ و ناهنجاری جنین دیده شده اما تحقیقات بیشتر ‌در این زمینه در حال انجام است.

 

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقل و نشر مطالب با ذکر منبع بلامانع است.