۵۲۴ هکتار از اراضی ساحلی گیلان برای جنگل‌کاری شناسایی شد

۵۲۴ هکتار از اراضی ساحلی گیلان برای جنگل‌کاری شناسایی شد

تاریخ انتشار: 1404/4/30

شماره خبر: 15176

چاپ‌خبر

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از شناسایی ۵۲۴ هکتار از اراضی ساحلی استان در پنج شهرستان برای اجرای طرح جنگل‌کاری خبر داد و گفت: این اقدام در راستای افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از تصرف اراضی ساحلی اجرایی شده است.

به گزارش رویداد شمال، «کامیار مرزبانی» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به ظرفیت‌های این استان در حوزه تولید نهال اظهار کرد: گیلان دارای ۹ نهالستان دولتی است و در سال گذشته، مجموعاً هشت میلیون و ۶۲۶ هزار اصله نهال در نهالستان‌های دولتی و خصوصی تولید شد که از این میزان، هفت میلیون و ۷۰۰ هزار اصله توزیع شده و یک میلیون و ۵۵۱ هزار اصله باقی مانده است.

وی با اشاره به تولید ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال توسط بخش خصوصی در سال جاری افزود: یک میلیون و ۷۳۳ هزار اصله نهال نیز در نهالستان‌های دولتی استان تولید شده است که با احتساب نهال‌های باقی‌مانده از سال گذشته، به ۱۰ میلیون و ۸۵ هزار و ۲۰۰ اصله می‌رسد.

اجرای زراعت چوب و جنگل‌کاری در اراضی پراکنده استان

مرزبانی با اشاره به ثبت نهال‌های تولیدی در سامانه ساتک، اظهار کرد: در راستای شناسایی عرصه‌های کم‌مساحت و پراکنده برای زراعت چوب، تاکنون ۳۹ هکتار در سطح استان شناسایی شده است که این میزان افزون بر زراعت چوب سنواتی ۵ هزار هکتاری و زراعت چوب ۱۵۰۰ هکتاری به شیوه جدید در استان است.

وی ادامه داد: تاکنون ۱۱۵ هکتار از عرصه‌های پنج تا ۱۵ هکتاری مستعد جنگل‌کاری در ۱۹ منطقه شناسایی شده و طرح‌های مربوط به آن در سال جاری تهیه و اجرایی خواهد شد.

۵۲۴ هکتار اراضی ساحلی در پنج شهرستان آماده جنگل‌کاری

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به نوار ساحلی ۲۸۶ کیلومتری استان گفت: می‌توان با اجرای طرح جنگل‌کاری علاوه بر ایجاد فضای سبز، از تصرف اراضی ساحلی جلوگیری کرد.

مرزبانی از شناسایی ۵۲۴ هکتار عرصه مستعد جنگل‌کاری در نوار ساحلی استان خبر داد و اظهار کرد: تاکنون ۷۰ هکتار در ساحل لنگرود، ۲۰۰ هکتار در رودسر، ۴۲ هکتار در رشت، ۱۲ هکتار در انزلی و ۲۰۰ هکتار در آستانه‌اشرفیه برای اجرای این طرح شناسایی شده و طرح‌ها مصوب شده است.

جنگل‌کاری با گونه‌های بومی در نوار ساحلی گیلان

مرزبانی با بیان اینکه کاج بادامی، زیتون تلخ، توسکای قشلاقی، انار و کاج دریایی از گونه‌های مناسب برای جنگل‌کاری در نوار ساحلی هستند، تصریح کرد: این طرح از سال ۱۴۰۲ آغاز شده، اما به دلیل کمبود گونه‌های مناسب در نهالستان‌ها، با برنامه‌ریزی انجام شده اقدام به تولید گونه‌های مورد نیاز در نهالستان‌های دولتی کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طی سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، ۴۷ هکتار از نوار ساحلی استان با ۴۳ هزار و ۸۵۵ اصله نهال از گونه‌های توسکا، کاج تدا و انار جنگل‌کاری شده است.

ادامه شناسایی و جنگل‌کاری در سایر شهرستان‌های ساحلی گیلان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با تاکید بر ادامه روند شناسایی اراضی مستعد در شهرستان‌های ساحلی به‌ویژه تالش و رضوانشهر، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، جنگل‌کاری در اراضی شناسایی‌شده در این شهرستان‌ها نیز اجرایی خواهد شد.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *