معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت : ۳۰ درصد رودخانه های شمال کشور به شیرابههای ناشی از دفن زباله آلوده است و طبق برآوردها آلودگی ناشی از زبالههای پلاستیکی در سواحل خزر سالانه ۲ هزار میلیارد ریال خسارت بویژه به صنعت گردشگری وارد میکند.
به گزارش رویداد شمال به نقل از ایرنا؛ «هادی کیادلیری» روز پنجشنبه در آئین اختتامیه بخش شهری رویداد ملی محیط زیستی «فرزند ایران، قهرمان زمین» در لاهیجان اظهار کرد: طبق آمار در برخی از شهرهای ساحلی روزانه ۲ تا سه هزار تن زباله تولید می شود که این رقم ۲ تا سه برابر میانگین کشوری تولید زباله است که بخشی از آن ناشی از جمعیت شناوری و گردشگرانی است که زباله های خود را در طبیعت، جنگل و رودخانه ها رها میکنند.
وی افزود: به طور میانگین روزانه در استان های شمالی بیش از ۶ هزار تن زباله تولید می شود که ۷۰ درصد آنها بدون تفکیک و بازیافت دفن شده و باعث آلودگی رودخانهها و جنگلهای با ارزش کشور می شود.
وی تصریح کرد: در صورت اصلاح این روش با بازیافت تنها یک تن بطری پلاستیکی می توان انرژی مورد نیاز برای روشن نگهداشتن یک لامپ ۶۰ واتی را به مدت سه ساعت تامین کرد. همچنین با بازیافت یک تن کاغذ میتوان از قطع ۱۷ درخت در جنگلهای شمال کشور جلوگیری و ۲۶ لیتر آب صرفه جویی کرد و تولید گازهای گلخانهای را ۲.۵ تن کاهش داد.
کیا دلیری اضافه کرد: با تبدیل پسماند به کودهای طبیعی نیز میتوان یک هزار میلیارد ریال به کشاورزان کمک کرد زیرا هر زباله ای که بازیافت نمی شود نه تنها تهدیدی برای محیط زیست است بلکه به اقتصاد ما ضربه میزند.
وی با اشاره به قدمت ۴۰ میلیون ساله جنگلهای شمال کشور گفت: متاسفانه این طبیعت با ارزش مورد تخریب و دستبرد قرار گرفته است و مشکلات بسیاری برای این طبیعت ایجاد شده است جنگلهایی که به دلیل اهمیت آن در جهان به ثبت یونسکو رسیده و متعلق به همه مردم ایران و جهان است.
وی یکی از مشکلات موجود را پسماند عنوان کرد و رهاکردن زباله در جنگلها و طبیعت باارزش این منطقه را شرمآور دانست و افزود: ۹۳ درصد کشور در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد و هفت درصد این کشور را جنگلها تشکیل میدهند و یک درصد از این جنگلها در شمال کشور واقع شده است که این امر مسئولیت ما را در قبال حفاظت از طبیعت بیشتر می کند.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در دنیای امروز سه راهبرد برای حفظ طبیعت وجود دارد نخست استفاده از انرژی پاک و تجدید پذیر، بازچرخانی، بازیافت و تنوع زیستی که باید براساس این راهبرد برای آن برنامهریزی کرد.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگسازی در این بخش اضافه کرد: بخشی که از فرهنگسازی به صورت خاموش است که والدین با رفتار و عمل به آموزشهای ارائه شده در خصوص مدیریت پسماند می توانند این فرهنگ را اصلاح کنند.
کیا دلیری تصریح کرد: تفاهمنامه ای با تشکلها، انجمنها و آموزش و پرورش امضاء خواهیم کرد تا رویدادی که امروز در سطح شهر لاهیجان انجام شد در کشور اجرایی شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید