پیشتازی گیلان ها در چاقی !

بیش از71 درصد افراد بالای ۱۸ سال استان گیلان دچار اضافه وزن و چاقی هستند

پیشتازی گیلان ها در چاقی !

تاریخ انتشار: 1403/11/17

شماره خبر: 10028

چاپ‌خبر

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به آمارها گفت: بر اساس مطالعه steps (نتایج پیمایش کشوری) در سال ۱۴۰۰ (۲۰۲۰)، ۷۱.۷۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال استان گیلان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. (۳۴.۴۲ درصد چاق و ۳۷.۳ درصد اضافه وزن) که در مقایسه با کشور درصد بالاتری را به خود اختصاص داده و بر اساس این سنجش در شیوع اضافه وزن و چاقی در جایگاه نخست کشور قرار دارد.

به گزارش رویداددشمال؛ دکتر سید مهدی سلیمانی اظهار کرد: نتایج پیمایش کشوری در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که ۶۳.۱ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند. (۲۴.۹۶ درصد چاق و ۳۸.۵ درصد اضافه وزن).

وی با بیان اینکه چاقی شکمی که با مشکلات بعدی و بیماری ها ارتباط مستقیم دارد در کشور ۴۷.۶۷ درصد و در گیلان ۵۱.۶ درصد است، اضافه کرد: الگوی جهانی چاقی تقریبا مانند هم است و فرق چندانی ندارد، اما آنچه که در گیلان نگرانی ما را صد چندان می‌کند موضوع پیری و جمعیت سالمند استان است

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم با بیان اینکه تغذیه ناسالم و مصرف بیش از حد کالری از عوامل چاقی است، اظهار کرد: عدم تعادل بین مصرف کالری، مصرف شکر، قند، نوشابه‌های گازدار، فست فودها و کمبود موادی مانند سبزیجات، میوه‌جات و فیبر در رژیم غذایی از جمله عوامل چاقی است.

وی بیان کرد: ژنتیک، عدم تحرک، کم کاری تیروئید، بیماری‌های عصبی، مصرف داروهای روانگردان از دیگر عوامل چاقی است، در تمام این مواد توصیه می‌شود که از مشاور تغذیه‌ای برای رفع مشکل چاقی کمک گرفته شود.

دکتر سلیمانی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی بهترین روش برای مقابله و درمان چاقی است، اضافه کرد: تحرک بدنی، ورزش و پیاده‌روی صبحگاهی در پیشگیری از چاقی نقش مهمی دارد که باید توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه از هر فرصت باید برای ورزش و تحرک بدنی استفاده کرد و آموزش و نهادینه شدن ورزش باید از مدارس آغاز شود، اظهار کرد: ورزش‌های هوازی تاثیر بیشتری در کاهش چربی دارد و اما بسیاری به دنبال بدنسازی و ورزش هایی از این نوع هستند.

وی با اشاره به نقش مهم پدر و مادر در تغذیه سالم فرزندان بیان کرد: سن شکل‌گیری عادت غذایی کودک از یک سالگی به بعد است، فرزندان ما از این سن به بعد باید تغذیه سالم داشته باشند و به غذای کم نمک و کم شیرین عادت کنند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: متاسفانه در پخت غذاهای سنتی نیز تغییراتی محسوسی از جمله افزایش چربی و نمک سایر موارد ایجاد شده است که موجب تاثیر محسوس آن در چاقی افراد شده که باید آنها را مدیریت و رعایت شود، با همه اینها غذاهای سنتی نسبت به غذاهای فست فودها خیلی سالم تر هستند.

 

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *