هتل سگی

هتل سگی؛ از مدرسه و مهد میلیونی تا باشگاه و ماساژِ پت‌ها

تاریخ انتشار: 1403/11/6

شماره خبر: 9565

چاپ‌خبر

هزینه‌های نگهداری از سگ‌های خانگی به میلیون‌ها تومان می‌رسد و برخی خانواده‌ها برای رفاه آن‌ها مهدکودک و هتل‌های لوکس انتخاب می‌کنند.

به گزارش رویداد شمال؛  «اگه سگم تو خونه بمونه افسرده میشه به خاطر همین می‌فرستمش مهدکودک تا بهش خوش بگذره و دوستای جدید پیدا کنه، تازه سرویس رفت و برگشتم داره…» این را نگار، فردی که سگ خانگی دارد، می‌گوید. در عین حال، سه شنبه کارشناسان در آنتن زنده تلویزیون از شهریه ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومانی برای سگ‌ها در فضای مجازی خبر دادند. البته اگر ظرفیت برخی از این مراکز تا سه ماه آینده خالی شود.

سگ‌ها از سال‌ها پیش همدم جوامع انسانی از جمله ایرانیان بوده‌اند، اما به‌عنوان نگهبان، در جایگاه شکارچی و در بسیاری موارد زندگی روستاییان، در نقش چوپان، اما در یک دهه اخیر، نوعی جایگزینی انسان با این حیوان در حال شکل‌گیری است.

این مراکز که به پانسیون یا هتل حیوانات معروفند، خدماتی مثل آموزش رفتار، اصلاح مو و نگهداری موقت را با قیمت‌های بالا ارائه می‌دهند. بیش از ۱۰ میلیون سگ خانگی در کشور وجود دارد و به طور میانگین ماهیانه بین ۴ تا ۸ میلیون تومان برای نگهداری از آن‌ها هزینه می‌شود. این در حالی است که برای بازگرداندن دانش آموزی که به دلیل فقر از تحصیل محروم مانده تنها یک چهارم این هزینه مورد نیاز است.

به نظر می‌رسد حیوانات خانگی کسب و کار خیلی‌ها را به رونق انداخته است؛ از مزونِ لباسِ حیوانات خانگی، خانه‌ بازیِ این حیوانات، باشگاه ورزشی شامل استخر، سالن تردمیل و آتلیه‌های عکاسی تا روانشناسِ حیوانات خانگی. مراجعه کننده به این مراکز درحال افزایش است و گویا به بنگاه‌های سودآوری برای صاحبانشان تبدیل شده‌اند.

مهد سگی

یک روانشناس فاطمه محمدیان می‌گوید که نگهداری حیوانات از دیرباز در فرهنگ ما رواج داشته است، اما شکل نوین آن این است که حیوان به عنوان عضوی از خانواده محسوب می‌شود که از نشانه‌های مدرنیته است و برای راحتی آن هزینه می‌کنند، با این‌حال «نگهداری حیوان خانگی به مراتب مشکلات و هزینه‌های کمتری نسبت به بچه دارد».

اما ستاره درخشانی، یک روانشناس دیگر به فارس می‌گوید که حیوانات از دیرباز در کنار انسان بودند اما در خدمت آن‌ها بودند. طبق شواهد نیز هزینه نگهداری یک سگ چند برابر یک بچه است، با این‌حال «این افراد به دلیل خلأهای درونی و ناتوانی در برقراری ارتباط با انسان‌های پیرامون، به حیوانات رو می‌آورند.» برخی هم برای «شوآف و نمایش دادن» این کار را می‌کنند تا به بقیه نشان بدهند که باکلاس هستند.

موسی نیرومند، یک جامعه‌شناس، می‌گوید که «هر اندازه قدرت جذب و برقراری ارتباط موثر کاهش یابد به همان اندازه انسان ضعیف شده و به سمت و سوی نگهداری حیوانات سوق پیدا می‌کند، بنابراین برای برون رفت از هجمه‌های فرهنگی و اجتماعی باید خودمان را تقویت کنیم» و تمامی سطوح جامعه بدون توجه به جایگاه علمی نسبت به آموزش مهارت‌های ارتباطی قدم بردارند. علاوه بر این حامیان حیوانان بدانند که نگهداری سگ یا گربه در محیط‌های محصوری مانند آپارتمان ظلم به این حیوانات است، چراکه این حیوانات اصلاً برای چنین محیط‌هایی خلق نشدند.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مرتبط

چیزی پیدا نشد!

انگار اینجا چیزی پیدا نشد!