رسانههای اصلاحطلب همچون زمان روحانی برای مذاکره فضاسازی میکنند و ضمن توهین به منتقدان، به رئیسجمهور دستور دادهاند فوری و به هرقیمتی مذاکره کن. اما به نظر میرسد رویکرد رئیسجمهور متفاوت است.
به گزارش رویداد شمال به نقل از فارس؛ با روی کار آمدن ترامپ، فضای سیاسی داخل ایران از سوی رسانههای اصلاحطلب بهگونهای رقم خورد که انگار در 10 سال قبل یعنی سال 93 زندگی میکنیم. «مذاکره» واژه اصلی این افراد شده و به کسانی که نگاه متفاوت دارند، توهین میکنند!
دستور اصلاحطلبان به پزشکیان: فوری مذاکره کن
روزنامه اصلاحطلب شرق در یادداشتی نوشت: «آقای پزشکیان! بدون فوت وقت هم مذاکره کنید، هم توافق!» هنوز دولت ترامپ تشکیل نشده و اصلا مشخص نیست مواضع عملی تیم او درباره مذاکره با ایران چیست. اما این روزنامه اصلاحطلب به رئیسجمهور دستور داده است که بدون فوت وقت توافق کند. این جمله به معنی آن است که مهم نیست چه چیزی نصیب ایران میشود. فقط همانند برجام بدون ملاحظه، توافق کنید. آنهم توافق با ترامپ. کسی که ثابت کرد در توافقها نمیماند و از آن خارج میشود. این روزنامه اصلاحطلب تاکید کرد: «گرچه ممکن است در مذاکره دستاوردهای درخور توجهی تحصیل نشود، اما ترک آن حتما خسارتهای فراوانی بر جای خواهد گذاشت.»
در این یادداشت آمده است: «به هیاهو و جوسازیهای کاسبان تحریم و اقلیتی که در دو دهه گذشته با سیاستهای ماجراجویانه و تندرویها و نابخردیهای خود، پرونده ایران را به شورای امنیت بردند و زمینهساز تحریمهای خانمانسوز علیه ملت ایران شدند و امروز هم طلبکارانه دولت را تحتفشار قرار میدهند و از مذاکره منع میکنند، توجه نکنید.» این روزنامه اصلاحطلب دقیقا مانند روزهای دولت روحانی به منتقدان مذاکره و مخالفان آن توهین میکند و درحالیکه تحریمهای ایران در دولت روحانی دو برابر شد و به بیش از 1000 تحریم رسید، تحریم ایران را به مخالفان مذاکره نسبت داده است!
تنها راهحل مشکلات کشور، مذاکره است
روزنامه اصلاحطلب هممیهن در یادداشتی مخالفان مذاکره را بهطور ضمنی «مار در آستین» نامید و آنها را کسانی دانست که نمیخواهند مشکلات کشور حل شود!
این جملات برای مردم ایران بیش از یک دهه تکرار شده و آشناست. روحانی حتی آب خوردن مردم را به مذاکره و توافق ربط میداد. روحانی وعده داده بود: «در روز اجرای توافق، تمامی تحریمهای اقتصادی، حتی تحریمهای تسلیحاتی و اشاعهای، لغو خواهد شد و نه تعلیق» اما هیچیک از این کلمات عملی نشد. تحریمها لغو نشدند، تمامی تحریمها ماندند و در روز اجرای توافق هیچچیز نصیب ایران نشد.
تغییر فرمان از ترامپ ستیزی به ترامپ دوستی
نسخهپیچی برای ایران و دستور به مذاکره حتی از سوی اصلاحطلبان خارج از کشور هم صورت گرفت. حسین موسویان، سیاستمدار اصلاحطلب، مذاکرهکننده تیم روحانی در دهه 80، موسس حزب اعتدال، سفیر ایران در دولت هاشمی که اکنون به آمریکا پناهنده شده، گفت : «ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران اعلام کرد. برای یک توافق عادلانه هر دو طرف باید منافع مشروع یکدیگر را به رسمیت بشناسند.» در سالهای 93 و 94 هم تیم روحانی مدام از آمادگی اوباما میگفتند. روحانی مدعی بود: «اوباما شخصی مؤدب و باهوش است.» اما اولین کسی که برجام را نقض کرد، شخص اوباما بود. حالا اصلاحطلبان برای کسی که یکبار از برجام خارجشده، خوشحالی میکنند.
تا همین سال 1400، روحانی در سخنرانیهای خود میگفت که ترامپ مقصر است و او از برجام خارج شده. روحانی آمریکا را مقصر نمیدانست و مدعی بود که میتوان با بایدن به توافق رسید! اما اکنون اصلاحطلبان فرمان سالها ترامپ ستیزی را که در دستان خودشان بود، 180 درجه برگرداندهاند!
توهین مجدد تیم روحانی به مردم ایران
محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی درباره آن بخش بزرگی از مردم که مخالف مذاکره هستند گفت: «آقای پزشکیان! به خاطر حمله گروههای رادیکال از مواضع خود عقبنشینی نکنید. از مذاکره فرار نکنید.» درگذشته نیز روحانی به هر کس که مخالف مذاکره بود با واژه بیشناسنامه فحاشی میکرد.
روزنامه شرق نیز در گزارشی نوشت: «آیا رادیکالها مانع دور جدید مذاکرات خواهند شد؟» اصلاحطلبان کسانی که با مذاکره با آمریکا مخالف هستند را تندرو و رادیکال مینامند.
دخالتهای بیجا
علی عبدالعیزاده که در زمان انتخابات رئیس ستاد پزشکیان بود و از گران کردن بنزین سخن میگفت، در این روزها اظهار داشت: «آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم. شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم.»
این درحالی است که عبدالعلیزاده هیچ جایگاهی برای تعیین سیاست خارجی ایران ندارد. در این روزها ظریف هم به سوئیس سفر کرده است. ظریف در حال حاضر بهطور غیرقانونی عضو دولت شده اما اگر فرض کنیم عضویت او قانونی است، بازهم هیچ جایگاهی برای دخالت در سیاست خارجی ایران ندارد.
مستقیم با آمریکا مذاکره کنید
از دیگر دستورهای صادرشده این است که مذاکره با آمریکا، مستقیم باشد. احمد بخشایش، نماینده مجلس گفت: «بهتر است مذاکرات ایران و امریکا بهصورت مستقیم انجام شود.» محمد هاشمی نیز اظهار داشت: «مهمترین چالشی که دولت چهاردهم در مواجهه با آمریکا دارد ایجاد راهی برای گفتوگوست.»
نظر رئیسجمهور چیست؟
چند روز پیش رئیسجمهور با شبکه آمریکایی NBC مصاحبه کرد و به نکاتی درباره مذاکره با آمریکا اشاره داشت. در ابتدا، رسانههای اصلاحطلب بخشهایی از این مصاحبه را بهگونهای پوشش دادند که گویا رئیسجمهور به طور منفعلانه مشتاق مذاکره با ترامپ است! اما اکنون که فیلم مصاحبه به طور کامل منتشر شده، مشخص گردید واقعیت ماجرا چیز دیگریست.
پزشکیان در پاسخ به سوال مجری در خصوص مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: «ما همیشه آماده گفتگو بودهایم، آنچه که ما از آن نگرانیم و تا حالا هم ثابت شده، این است که این گفتگوها نتیجه نداده است. یک عمر است داریم گفتگو میکنیم، ما عمل میکنیم طرف مقابل دوباره فشار میآورد. باید ما اطمینان داشته باشیم آنچه که در کاغذ میآید و امضا میشود را طرف مقابل اجرا خواهد کرد. ما هیچ وقت از گفتگو فرار نکردیم، نمیشود هر روز تحریم کنند و بعد بگویند بشینیم با هم گفتگو کنیم! چه چیزی را ما باور کنم؟ شما اگر واقعا دلتان میخواهد در منطقه صلح و آرامش باشد، چرا هر روز ما را تهدید میکنید؟ چرا تحریم میکنید چرا افرادی را میفرستید که افراد بیگناه را در جامعه ما ترور کنند؛ اگر واقعا به دنبال صلح هستیم این اتفاقات بعدی برای چیست؟ نباید اینگونه باشد که ما بیاییم به تعهداتمان عمل کنیم و طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند. آمریکا روزبهروز ارتباط و گفتگو را بهم زد.»
به نظر میرسد رسانههای جریان اصلاحات با این فضاسازیها سعی دارند دولت پزشکیان را در تله «توافق به هر قیمتی» قرار دهند تا بار دیگر «برجام روحانی» رقم بخورد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید