گیلان دچار تحول عمرانی می‌شود!

تاریخ انتشار: 1403/10/23

شماره خبر: 9119

چاپ‌خبر

انتصاب میرمحمد غراوی با کوله‌باری از تجربه، کارنامه و همچنین دایره نفوذ و ارتباطات ملی به معاونت عمرانی استانداری گیلان نوید تحولی شگرف در حوزه عمرانی گیلان در آینده نزدیک را می دهد.

به گزارش رویداد شمال؛ گیلان به جهت قرارگیری در شاهراه ترانزیتی کریدور شمال به جنوب بارها مورد ستایش و توجه مسوولان قرار گرفته است، اما در ادوار مختلف بنابر دلایلی از این فرصت‌های ارزشمند اقتصادی، تجاری و گردشگری بهره درستی برده نشده است.

فرصت‌های از دست رفته گیلان

وجود پهنه ۳۰۰ کیلومتری آبی، برخورداری از ظرفیت منطقه آزاد انزلی و همچنین وجود بندرگاه‌های ساحلی و تجاری، ظرفیت بی‌شمار طبیعی، تاریخی و گردشگری و همچنین عبور خط ریلی و آزادراه و از سوی دیگر اجرای پروژه‌های مهم عمرانی در این استان، گیلان را به یکی از استان‌های ویژه و مهم در حوزه عمرانی و اقتصادی تبدیل کرده است.

اما فقر ناشی از عدم توسعه و پیشرفت گیلان در زیر پوستین سبز میلیون‌ساله جنگل‌های هیرکانی و در کنار سواحل نیلگون کاسپین پنهان شده است و اگر این طراوت، شادابی، سرزندگی و طبیعت کم‌نظیر و دلفریب را از گیلان بگیریم باید فاتحه آن را خواند اگرچه این طبیعت و طراوت هم زیر چکمه‌های مخاطرات زیست محیطی در حال له شدن است و خاک حاصلخیز و آب زلالش با پسماند و شیرابه‌ها و پساب‌های خانگی، صنعتی و عفونی هم‌بستر شده است.

گیلان در ادوار مختلف بنابر دلایلی که یکی از آنها می تواند چالش و ضعف مدیریتی باشد با داشتن تمام فرصت‌های توسعه و پیشرفت، نتوانسته روی ریل پیشرفت قرار گیرد و این عدم توسعه‌یافتگی بر روند رشد جمعیت، اشتغال و اقتصاد و سایر شاخص‌ها تاثیر منفی گذاشته تا جایی که گیلان عملا به خانه سالمندان تبدیل شده است.

انتصابات در تراز ملی برای توسعه گیلان

با روی کار آمدن دولت چهاردهم و انتصاب هادی حق‌شناس بعنوان استاندار گیلان، انتظارات از وی به دلیل بومی بودن، سوابق درخشان اجرایی و شناخت و اشرافیت از گیلان، بالا رفت، تا جایی که سطح توقعات در انتخاب معاونین و فرمانداران نیز حکم‌فرما شد.

تا اینکه رفته رفته با شکل‌گیری نظم مدیریتی در کشور، با انتصاب معاونین، مدیران میانی و برخی فرمانداران، گیلان هم وارد فاز جدیدی از سیستم مدیریتی با درون‌مایه و پس‌زمینه وفاق ملی شد.

در میان انتصابات استانداری گیلان دو گزینه غیر‌بومی به چشم می خورد؛ میرمحمد غراوی برای حوزه عمرانی و علی باقری برای حوزه سیاسی و اجتماعی، گزینه‌های غیربومی هادی حق‌شناس است که اگر تورقی به کارنامه درخشان هر کدام از این افراد بزنیم قطعا انتخاب استاندار را باید تحسین کرد، که البته این انتصابات مورد واکنش برخی افراد و سیاسیون قرار گرفته است.

خروج از بن‌بست با قوی‌گزینی

انتصاب معاونین غیربومی کارآمد، متخصص و با تجربه برای کرسی مهم عمرانی و سیاسی استانداری گیلان از سوی هادی حق‌شناس، درحالی مورد نکوهش قرار گرفته که فارغ از غیربومی بودن باید به تجارب، اندیشه‌، تخصص و کارنامه اجرایی آنها چشم دوخت، کارنامه‌ای که می‌تواند گیلان را حداقل از بن‌بست عمرانی و سیاسی برهاند.

حُسن اعتماد هادی حق‌شناس (استاندار گیلان) به افراد توانمند در تراز ملی برای گیلان جدا از شهامت وی در قوی‌گزینی، نشان‌ ازدغدغه‌مندی وی در عقب‌ماندگی‌های استان در حوزه عمرانی و سیاسی ست.

قطعا حضور نیروی توانمند، بابرنامه و کارنامه و تجربه‌مند مثل میرمحمد غراوی می تواند منجر به تحول عمرانی در گیلان شود.

فردی که علاوه بر حضور در راس استانداری ایلام و سرپرستی استانداری گلستان و معاونت معماری وزارت مسکن، معاونت عمرانی ۵ استانداری از تهران و گلستان تا هرمزگان، خوزستان و ایلام را تجربه کرده است و همچنین شهردار دامغان، ایرانشهر و چابهار بوده و مدیر کلی دفتر فنی در استانداری‌های خوزستان و تهران و همچنین دیگر فعالیت‌ها و سوابق روشن در حوزه عمرانی که تنها بخشی از کارنامه میرمحمد غراوی معاون عمرانی استاندار گیلان است، می توان آینده تحول‌یافته و روشن برای گیلان متصور شد.

البته در کنار تجارب و سوابق اجرایی درخشان میرمحمد غراوی، نباید از نفوذ و ارتباطات ملی که پیوست بر سوابقش هست، گذشت، این ارتباطات ملی به ویژه در حوزه عمرانی می‌تواند به کمک گیلان بیاید.

گیلان دچار تحول عمرانی می‌شود!

پروژه ریلی رشت _ آستارا، چندین پروژه مهم راه‌سازی، ساخت‌مسکن، سدسازی، تقاطع غیرهم‌سطح، بیمارستان جنرال، کتابخانه مرکزی و همچنین احیای تالاب انزلی و رودخانه‌های آلوده رشت، ساماندهی پسماند و پساب‌های شهری تنها بخشی از طرح‌های عمرانی گیلان است که برای تحقق و به ثمر نشستن، نیازمند مدیریت کارآمد و توام با برنامه در حوزه عمرانی استان است.

حال باید دید که  حضور مدیر تراز ملی در حوزه عمرانی گیلان که در ادوار مختلف کم سابقه بوده، تا چه اندازه می‌تواند باری از دوش این استان خسته و پیربردارد. و با توجه به تمام ظرفیت‌ها و قابلیت‌های ارزشمند در حوزه‌های مختلف که گاها در ادوار گذشته نادیده گرفته شده و یا شاید توان بهره‌گیری از این مواهب در مدیران وجود نداشت، این استان شاهد تحول عمرانی می‌شود!

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *