مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان از اختصاص کود شیمیایی به ۹ شهرستان چای خیز استان خبر داد.
به گزارش رویداد شمال/ حسن همتی گفت: گیاه چای بیش از هر محصول دیگر به کوددهی از جمله کود نیتروژن به دلیل برداشت مداوم از برگهای سبز غنچه ها به همراه دو برگ وابسته است.
همتی از آمار سهمیه کود شهرستانی و توزیع مناطق چاییکاری براساس سهم زیر کشت دیم و آبی باغات چای در سال زراعی 1403-1404 اظهار کرد: در 9 شهرستان مربوطه 25389 هکتار اراضی زیر سطح کشت چای قرار دارد،باتوجه به مقدار سطح زیر کشت به شهرستان رشت مقدار 470 تن ، فومن:1415 تن،شفت:540 تن ،لاهیجان:2955 تن ،آستانه:190 تن ،سیاهکل:615 تن ،لنگرود:3095 تن ،املش:2735 تن ،رودسر:2760 تن کود به تفکیک اوره،فسفات،پتاس سهمیه تعلق گرفته است.
وی ادامه داد: به طور معمول کود نیتروژنی که در باغهای چای استفاده میشود از نوع اوره با ۴۶ درصد نیتروژن میباشد. این نیاز به کود نیتروژنی، وابسته به وضعیت باغ، عملکرد بوته، نوع آبیاری، هرس وحتی افات و بیماریها است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه هرچه باغها از نظر اسکلت و هرس و آبیاری وضعیت بهتری داشته باشند به همان اندازه عملکرد بیشتر و نیاز به کود اوره بیشتری خواهند داشت، افزود: تحقیقات انجام شده در پژوهشکده چای نشان داد که به ازای هر تن برگ سبز استحصالی از باغ چای حدود ۵۰ کیلوگرم کود اوره مورد نیاز است؛ بنابراین نیاز کوددهی باغ ها با آبیاری بیشتر از دیم است.
به گفته همتی، باغهای دیم که عملکرد بین ۵ تا ۷ تن برگ سبز دارند مقدار کود نیتروژنی مورد نیاز بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلو گرم است، اما باغهایی که ۱۵ تا ۲۰ تن عملکرد دارند قطعاً از نوع آبیاری هستند و نیاز کودی آنها حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلو گرم کود است دلیل آن این است که قسمتی از نیاز کودی از طریق آب- کود به باغ اضافه میشود که این روش راندمان بالایی دارد و لذا هدر رفت کود و مصرف آن را کاهش می دهد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت اعتدال در کوددهی باغات، خاطرنشان کرد: زیاده روی در مصرف اوره نیز سبب مشکلات زیادی شده است از جمله اسیدی شدن باغ های چای است.
همتی در پایان گفت: حدود ۵۰ درصد باغات چای کشور pH خاک کمتر از چهار و نیم (۴.۵) دارند، هرچند کنترل اسیدیته زیادی خاک باغهای چای در سالهای اخیر توسط پژوهشکده مطالعه شده و دستورالعملها و راهکارهایی برای آن نوشته و در تالار ترویج در دسترس عموم قرار دارد؛ اما به دلیل هزینه بالای اصلاح pH جا انداختن این موضوع در عرصه باغداری چای کاری دشوار است و نیاز به همت جمعی دارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید