سرپرست دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ۶۰ درصدی واردات برنج در دو ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: با اقدامات دولت چهاردهم، کسری تولید داخلی با واردات جبران و بازار برنج در آستانه فصل برداشت متعادل خواهد شد.
به گزارش رویداد شمال ؛ مجید حسنیمقدم، سرپرست دفتر بازرگانی داخلی و تنظیم بازار معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به کاهش روند افزایشی قیمت برنج در فصل برداشت، اظهار کرد: سیاستهای جدید دولت چهاردهم، منجر به تنظیم بازار برنج داخلی و وارداتی خواهد شد.
وی در گفتوگو با ایرنا بیان کرد: نیاز سالانه کشور به برنج حدود ۳.۲ تا ۳.۳ میلیون تن است که دو سوم از تولید داخل و یک سوم از محل واردات تأمین میشود. با توجه به کاهش تولید برنج امسال به دلیل تنشهای آبی و پیشبینی تولید ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن، واردات ۱.۵ میلیون تن برنج برای تأمین نیاز بازار ضروری است.
به گفته حسنیمقدم، طبق آمار گمرک، طی دو ماه نخست امسال ۲۸۲ هزار تن برنج وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۱۷۵ هزار تن، رشد ۶۰ درصدی را نشان میدهد.
وی با اشاره به روند معمول کاهش قیمتها در فصل برداشت، گفت: بر اساس پیشبینیها از اوایل مرداد و با اوج برداشت در اواسط مرداد، قیمت برنج در بازار متعادل خواهد شد.
این مقام مسئول از اقداماتی همچون حذف ممنوعیت واردات فصلی، توزیع برنج با قیمت مناسب و پرداخت معوقات ارزی واردکنندگان بهعنوان برنامههای دولت برای تنظیم بازار برنج نام برد و افزود: بر اساس مصوبه هیئت دولت، ممنوعیت چهارماهه واردات برنج که از ابتدای مرداد اعمال میشد، برای امسال حذف شده است.
حسنیمقدم ادامه داد: در کمتر از یک ماه گذشته ۶۰ هزار تن برنج وارداتی با قیمت مناسب در کشور توزیع شده که ۲۰ هزار تن از طریق فروشگاههای زنجیرهای و ۴۰ هزار تن از طریق مباشرین استانی به بازار عرضه شده است.
وی درباره افزایش قیمت برنج وارداتی گفت: اعمال ۱۰ درصد ارزش افزوده موجب افزایش ۲۷۰۰ تومانی قیمت هر کیلوگرم برنج وارداتی شده است. با این حال، قیمت هر کیلوگرم برنج هندی درجه یک ۵۸ هزار و ۹۰۰ تومان و برنج پاکستانی ۶۶ هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده و باید مبنای فروش در بازار باشد.
سرپرست دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: سیاست خرید برنج داخلی در ازای واردات که در سال گذشته اعمال شده بود، امسال ادامه نیافت و سیاست فعلی بیشتر بر تأمین پایدار و تنظیم بازار با ابزار واردات و توزیع متمرکز است.
وی از تأمین ۷۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی طی روزهای اخیر خبر داد و تأکید کرد: برنج مورد نیاز کشور تا پایان سال تأمین شده و مردم نگرانی بابت کمبود نداشته باشند.
حسنیمقدم در پایان از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه گرانفروشی، کمفروشی و احتکار برنج، موضوع را به سامانههای نظارت و بازرسی تعزیرات به شمارههای ۱۲۴ و ۱۳۵ اطلاع دهند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید