کمیسیون تعیین شدت معلولیت با مستمری خواری مقابله کند

رئیس سازمان بهزیستی:

کمیسیون تعیین شدت معلولیت با مستمری خواری مقابله کند

تاریخ انتشار: 1404/4/16

شماره خبر: 14835

چاپ‌خبر

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مستمری خواری یکی از چالش‌های بهزیستی است، گفت: افتتاح مرکز جدید کمیسیون پزشکی تعیین شدت معلولیت (ICF) در مشهد، گامی مهم در جهت برقراری عدالت و شفافیت در ارزیابی معلولیت‌هاست.

به گزارش رویداد شمال به نقل از ایلنا؛ سید جواد حسینی در مراسم افتتاح مرکز جدید کمیسیون توانبخشی تشخیص معلولیت بهزیستی با رویکرد نوین در مشهد افزود: این کمیسیون با رویکرد عدالت فعالیت می‌کند و با توجه به نقشی که در تعیین معلولیت‌ها دارد، می‌تواند یکی از گلوگاه‌های فساد در سازمان بهزیستی را از بین ببرد.

وی با بیان اینکه مستمری‌خواری در بهزیستی را به عنوان یکی از چالش‌ها شناسایی کردیم، تصریح کرد: به این معنا که افرادی که شدت و درصد معلولیت را نباید بگیرند، می‌گیرند و به تبع آن از خدمات و یارانه بهره‌مند می‌شوند.

رییس سازمان بهزیستی با تاکید بر نقش کلیدی کمیسیون پزشکی تعیین شدت معلولیت ادامه داد: شدت و نوع معلولیت را این کمیسیون تعیین می‌کند و لذا نگاه عادلانه و واقع‌بینانه را این کمیسیون دارد.

وی با اشاره به بررسی بیش از ۴۰۰ هزار پرونده در بهزیستی کشور طی سال ۱۴۰۳ بیان کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ نیروی متخصص در ارزیابی پرونده‌های معلولیت‌ها فعالیت می‌کنند.

حسینی جمعیت هدف سازمان بهزیستی را شامل ۲ بخش اصلی دانست و اظهار کرد: بخش اول عموم مردم که از خدمات مشاوره و پیشگیری بهره‌مند می‌شوند که از کل عموم مردم تعداد هشت میلیون نفر جامعه هدف مستقیم و خدمت گیرنده از بهزیستی هستند.

وی افزود: یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از این شمار را معلولان تشکیل می‌دهند و ۱۳۳ هزار نفر از این معلولان در استان خراسان رضوی ساکن هستند.

رییس سازمان بهزیستی به فعالیت سه هزار و ۵۰۰ مرکز توانبخشی روزانه و شبانه اشاره کرد و گفت: این سازمان در کل کشور نزدیک به ۶۰۰ هزار مددجو را در مراکز شبانه‌روزی نگهداری می‌کند.

به گفته وی، در ایام جنگ ۱۲ روزه که این افراد در معرض آسیب بودند، جابجایی هفت هزار مددجوی مقیم در ۶۵ مرکز با استفاده از ظرفیت‌های قانونی انجام شد که اقدامی بی‌نظیر بود.

وی با اشاره به حوادث اخیر وعدم مشاهده درگیری و تعارض در بین مردم حتی در شرایط بحرانی از انسجام اجتماعی مردم ایران ابراز شگفتی کرد و افزود: بزرگترین پیروز میدان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه مردم بودند و شاهد بودیم که مردم در اوج نارضایتی‌ها و ناکارآمدی‌های ما مسوولان، صدایی جز حمایت از کشور از خود نشان ندادند که نشانگر همبستگی ملی است.

حسینی از اقدام بی‌سابقه در تاریخ ایران پیرامون ورود ۸۲ هزار نفر جمعیت به گردونه مستمری‌بگیران این سازمان در ایام بحران اخیر خبر داد و تاکید کرد: با این اقدام دیگر پشت نوبت مستمری، حق پرستاری، کمک هزینه لوازم بهداشتی و تقاضای جهیزیه در سراسر کشور وجود نخواهد داشت.

وی در بحث توانبخشی با تاکید بر اولویت توانمندسازی خانواده‌ها به رویکردهای نوین در این حوزه اشاره و اظهار کرد: توانمندسازی خانواده در اولویت است و در این مسیر توانبخشی مجازی از راه دور، استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در دستور کار است.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *