چاف لنگرود، قطب تولیدی که چشم به بازارهای جهانی دارد

صادرات؛ نجات‌بخش هندوانه‌کاران گیلانی

چاف لنگرود، قطب تولیدی که چشم به بازارهای جهانی دارد

تاریخ انتشار: 1404/4/11

شماره خبر: 14762

چاپ‌خبر

استاندار گیلان با حضور در مزارع هندوانه منطقه چاف لنگرود، بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های صادراتی تأکید کرد و آن را راهکاری بنیادین برای کاهش ضرر کشاورزان و تثبیت اقتصاد روستاها دانست.

به گزارش رویداد شمال ؛ هادی حق‌شناس، استاندار گیلان، ظهر چهارشنبه با حضور در مزارع هندوانه منطقه چاف از توابع شهرستان لنگرود، ضمن گفت‌وگو با کشاورزان، از نزدیک در جریان روند برداشت این محصول تابستانی قرار گرفت. وی وضعیت کشت و برداشت را بررسی و ظرفیت‌های کشاورزی گیلان را «بی‌نظیر» توصیف کرد.

رتبه نخست لنگرود در تولید هندوانه
حق‌شناس با اشاره به اینکه شهرستان لنگرود با ۱۳۵۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید سالانه حدود ۳۰ هزار تن هندوانه، رتبه نخست استان را در این حوزه دارد، گفت: منطقه چاف به‌عنوان قطب تولید هندوانه در گیلان، ظرفیتی ممتاز دارد که می‌تواند به‌عنوان پایه‌ای برای صادرات هدفمند مورد توجه قرار گیرد.
استاندار گیلان با انتقاد از وضعیت بازار داخلی گفت: در حالی که قیمت خرید فعلی هندوانه بین ۷۰۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان است، به دلیل فسادپذیری بالا امکان ذخیره‌سازی این محصول وجود ندارد. صادرات منظم، تنها راهکار جلوگیری از زیان کشاورزان و عرضه مازاد در بازار داخلی است.

وی از برنامه‌های در دست اقدام برای فعال‌سازی مسیرهای صادراتی خبر داد و افزود: مسیرهایی از مرزهای شمال‌غرب کشور و همچنین پروازهای باری به کشورهای حوزه خلیج‌فارس در حال بررسی است. بهره‌گیری از کانتینرهای یخچال‌دار از طریق حمل‌ونقل ریلی و هوایی می‌تواند امکان عرضه بخشی از محصولات کشاورزی گیلان به بازارهای خارجی را فراهم کند.
در پایان، استاندار گیلان با اشاره به تحولات اقتصادی و وضعیت سخت بازار کشاورزی، تصریح کرد: دولت در کنار کشاورزان ایستاده و تقویت زیرساخت‌های صادراتی را یکی از مأموریت‌های اصلی خود برای بهره‌وری پایدار در کشاورزی می‌داند.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *