معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سالانه باید چهار درصد از بافت فرسوده شهری حذف شود، خواستار همکاری جدی بانکها در پرداخت تسهیلات نوسازی شد.
به گزارش رویداد شمال به نقل از ایرنا؛ عبدالرضا گلپایگانی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از پروژههای بازآفرینی شهری آمل، از اولویت یافتن پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن نسبت به نوسازی بافتهای فرسوده انتقاد کرد و افزود: در حال حاضر متقاضیان نوسازی، به دلیل تمرکز بانکها بر طرح نهضت ملی مسکن، با تأخیر در دریافت تسهیلات مواجه هستند.
وی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر کاهش ۲۰ درصدی بافتهای فرسوده در یک دوره پنج ساله، افزود: تحقق این هدف، نیازمند توازن در پرداخت تسهیلات و همکاری جدی تمامی دستگاهها است.
گلپایگانی همچنین از اختصاص بیش از ۲۵۰۰ تن قیر یارانهای برای نوسازی معابر و محلات هدف در شهرداریهای استان مازندران خبر داد و گفت: در صورت جذب بهموقع این سهمیه، سهمیههای تشویقی نیز به شهرداریها تعلق خواهد گرفت.
معاون وزیر راه در بازدید از طرحهای پیادهراه، بازار چهارسوق و گذر رودکنار آمل، از عملکرد مدیریت شهری این شهر در احیای بافتهای ارزشمند قدردانی کرد.
بافتهای فرسوده از دید مدیران شهری بهعنوان عاملی موثر در کاهش جذابیت و رفتار آسیبزا در جامعه تلقی میشود و آنها با قاطعیت میگویند که این بافت فرسوده نهتنها به شهر هیچچیزی اضافه نمیکند بلکه باعث بروز مشکلات اجتماعی میشود.
به نظر صاحبنظران، تخریب و بازسازی این بافت های فرسوده با ساختمانهای به روز و البته با معماری های بومی میتواند به شهر کمک کند تا دوباره به شکوه و جلال خود بازگردد.
بافت فرسوده شهر، داستانی است قدیمی در شهرهای ایران که سیاستگذاران شهری بارها تصمیم گرفتهاند که این بافت فرسوده تخریب شود و جای خود را به ساختمانها و مناظر مدرن بدهد. این اقدام، با امید به ایجاد یک شهر پویا و پیشرفتهتر، بهصورت گسترده موردپذیرش جامعه قرار دارد ولی به نظر میرسد آنقدر عمر سازههای ایران کوتاه است که نقطه پایانی برای این بافتها وجود ندارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید