مدیرکل حفط آثار دفاع مقدس استان گیلان

مدیرکل حفط آثار دفاع مقدس استان گیلان:

شهدا و فرماندهانِ ما در جنگ اسطوره‌های واقعی هستند

تاریخ انتشار: 1404/3/3

شماره خبر: 13629

چاپ‌خبر

مدیرکل حفط آثار دفاع مقدس استان گیلان، سیره و سبک زندگی خانواده‌های شهدا را بهترین الگو برای جامعه دانست و گفت: شهدا و فرماندهانِ ما در جنگ اسطوره‌های واقعی هستند.

سرهنگ «حسن حبیبی» عصر شنبه در نشست تخصصی با اصحاب رسانه با رویکرد جهاد تبیین درباره دفاع مقدس اظهار کرد: بسیاری از وقایع تاریخی با گذر زمان فراموش می‌شوند اما واقعه عاشورا به پرچمداری حضرت زینب (س) همچنان ماندگار است.

حبیبی، با تأکید بر اهمیت بیانِ رشادت‌ها و حماسه‌های 8 سال دفاع مقدس اظهار کرد: بسیاری از رویدادهای ملی و تاریخی با گذشتِ زمان، اثر و رنگ کهنگی می‌گیرند اما رمز زنده ماندن واقعه عاشورا، جهاد تبیین و روایتگری حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بود که نشان از اهمیت کارِ خبر و رسانه دارد.

نبرد هشت ‌ساله در بستر جنگ رسانه‌ای شکل گرفت

مدیرکل حفط آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان با اشاره به اینکه نبرد هشت ‌ساله در بستر جنگ رسانه‌ای شکل گرفت،گفت: روایت دقیق این دوران می‌تواند الگویی برای تاب‌آوری و مقاومت مردم باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز باطل‌ترین کلمات و جملات توسط نظام استکباری در فضای مجازی انتشار داده می‌شود افزود: متاسفانه ابعاد و زوایای مختلف دوران دفاع مقدس هنوز مغفول مانده است؛ تصاویر و روایت‌های مختلفی از خط مقدم جنگ به نمایش گذاشته شده اما کافی نیست زیرا جنگ فقط خط مقدم نبود؛ ابعاد و زوایای مختلفی داشت که باید برای نسل جدید تبیین شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان با بیان اینکه اراده و تاب‌آوری مردم در 8 سال دفاع مقدس از جمله‌ مسائلی است که کمتر به آن پرداخته شده ، ادامه داد: شهدا و فرماندهانِ ما در دوران دفاع مقدس اسطوره‌های واقعی هستند اما متاسفانه در معرفی آن‌ها کم‌کاری صورت گرفته است.

دفاع مقدس هنوز آنطور که شایسته است روایت نشده است

وی بر اهمیت رسانه و روایتگری تأکید کرد و افزود: امروزه استکبار با روش‌های مختلف اهداف خود را دنبال می‌کند و طبق فرمایش رهبر انقلاب، دفاع مقدس هنوز آنطور که شایسته است روایت نشده است.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان تصریح کرد: جنگ تحمیلی در بستر جنگ رسانه‌ای شکل گرفت و صدام با مصاحبه‌های متعدد تلاش داشت اراده مردم ایران را تضعیف کند.

سرهنگ حبیبی ادامه داد: یکی از نکات مغفول در روایتگری‌ها، تاب‌آوری مردم در طول هشت سال دفاع مقدس است که می‌تواند الگوی خوبی برای سبک زندگی و مقابله با مشکلات باشد.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت تبیین و روایتگری افزود: امام خمینی (ره) بر رعایت انصاف، جلوگیری از پرداختن به موضوعات نامرتبط و تلاش در مسیر حق تأکید داشتند و ما امروز بیش از پیش به پیروی از این اصول نیازمندیم.

سیاه‌نمایی و تطهیر چهره از جمله اقدامات دشمن است  

مسئول بسیج رسانه گیلان با تأکید بر اهمیت روایتگری درست دفاع مقدس گفت: اگر روایت‌ها به دست ما سپرده نشود، دیگران با تفسیر خودشان این وقایع را بازگو خواهند کرد.

سرهنگ «مهدی پارسا» نیز در این نشست اظهار کرد: در بسیاری از کشورها فعالیت‌هایی برای احیای ارزش‌ها صورت می‌گیرد، اما این ارزش‌ها اغلب واقعی نیستند و بیشتر برگرفته از افسانه‌ها هستند.

وی افزود: در طول ۴۶ سال انقلاب اسلامی، وقایع و مخاطرات زیادی رخ داده که هر کدام برگ زرینی است و چراغ راه آینده محسوب می‌شود. نسل آینده باید از این ارزش‌ها آگاه شود و انتقال این میراث فرهنگی امروز بر عهده ماست.

هدف دشمن از جنگ، سرنگونی نظام و تجزیه ایران بود

پارسا تصریح کرد: تنها چند روز از جنگ تحمیلی گذشته بود که صدام در گفت‌وگویی با اطمینان اعلام کرد “مصاحبه بعدی را هفته آینده در تهران انجام می‌دهم” و نشان داد که هدف دشمن از جنگ، سرنگونی نظام و تجزیه ایران بود.

وی با اشاره به شروع جنگ تحمیلی گفت: رژیم بعث عراق با همراهی آمریکا، جنگی نابرابر را علیه کشوری آغاز کرد که هنوز ارتشی منسجم نداشت. عراقی‌ها بر دیوار شهر نوشته بودند «جئنا لنبقی» (آمده‌ایم تا بمانیم) اما با پاسخ محکم ایرانی‌ها «آمدیم نبودید» مواجه شدند و این سرزمین با جانفشانی شهدا حفظ شد.

سیاه‌نمایی در جهت کوچک جلوه دادن دستاوردهای انقلاب

وی با بیان اینکه استکبار جهانی امروز‌ به دنبال گرفتن عزت ملی ما است افزود:  سیاه‌نمایی در جهت کوچک جلوه دادن دستاوردهای انقلاب برای نسلی که جنگ و انقلاب را ندیده، از جمله اقدامات دشمن است و در این مسیر اقدام به تطهیر چهره شاهانِ قبل از انقلاب هم می‌کنند.

رییس سازمان بسیج رسانه استان گیلان با تأکید بر ضرورت روایتِ پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشور توسط اهالی فرهنگ و هنر و رسانه خاطرنشان کرد: حجم تهاجم دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی ایجاب‌ می‌کند که تلاش بیشتری در راستای جهاد تبیین و بیانِ دستاوردهای کشور داشته باشیم چراکه دشمن همچنان درصدد تسخیر هویت و فکر مردم است.

پارسا در پایان خاطر نشان کرد: دشمن با روش‌های مختلف به ویژه در فضای مجازی، تلاش می‌کند ذهن مردم را تحت سلطه خود قرار دهد و اگر ذهن یک ملت تسخیر شود، در واقع خاک آن ملت نیز به دشمن واگذار شده است.

سرهنگ علی کمالی راوی دفاع مقدس نیز در این نشست با بیان اینکه دشمن در حوزه آزادسازی خرمشهر و حماسه‌های پیرامون آن، اقدام به شبهه‌افکنی و انحراف ذهن‌ها می‌کند گفت: امام(ره) فرمودند “خرمشهر را خدا آزاد کرد” و این جمله فقط بُعد معنوی ندارد بلکه نشان‌دهنده شناختِ امام(ره) نسبت به رزمندگان و آگاهی از مجاهدت و زحمات‌شان است.

وی با بیان اینکه اصحاب رسانه امروز مهم‌ترین و شجاع‌ترین رزمندگان جبهه جنگ نرم هستند افزود: همه دنیا از اقتدار عملیات‌ وعده صادق انگشت به دهان ماندند اما این رسانه بود که کار را تکمیل کرد و لذا اهالی رسانه نسل جوان را دریابید و بدانید رسالت زینبی بر عهده‌ شما است.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *