تامین سوخت دوم صنایع در گیلان الزامی است

مدیرعامل شرکت گاز استان:

تامین سوخت دوم صنایع در گیلان الزامی است

تاریخ انتشار: 1404/2/1

شماره خبر: 12487

چاپ‌خبر

مدیرعامل شرکت گاز گیلان در سمینار راهکارهای مواجهه با ناترازی انرژی با تاکید بر اینکه تامین سوخت دوم صنایع الزامی است، گفت: نوع سوخت دوم صنایع متناسب با نیاز صنایع پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش رویداد شمال ؛مسعود برادران نصیری در سمینار راهکارهای مواجهه با ناترازی انرژی که در سالن همایش‌های شرکت گاز استان برگزار شد، با بیان اینکه در دنیا هیچ کشوری نظیر ایران که مصرفی بالاتر از میزان برخورداری از موهبت الهی گاز داشته باشد، وجود ندارد، اظهار کرد: اشاعه و ترویج فرهنگ مصرف بهینه موجب کاهش مصرف انرژی خواهد شد.

وی با اشاره سلسله اقدامات از سوی شرکت گاز گیلان در جریان برگزاری طرح‌های آموزشی مختلف در سطح مدارس استان، تبلیغات محیطی و بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها در راستای فرهنگ‌سازی مصرف بهینه گاز، افزود: در سنوات اخیر به ویژه سال ۱۴۰۳ شاهد رشد قابل توجه مصرف بهینه در سطح جامعه هستیم.

مدیرعامل شرکت گاز گیلان با اشاره به ریل گذاری و بستر سازی مناسب شکل گرفته در جریان فرآیند فرهنگ سازی مصرف بهینه بیان کرد: امیدواریم با رشد پذیرش مردم برای مصرف معقول در سطح جامعه در سال جاری و سنوات آتی، شاهد بازخورد مثبت این اقدامات در کاهش قابل توجه مصرف خانگی نیز باشیم.

برادران نصیری با بیان اینکه فرهنگ سازی در کاهش مصرف دو درجه دما، وظیفه همگانی است و موجب رونق اقتصاد و تداوم چرخه صنعت می‌شود، گفت: هدف از برگزاری این سمینار، پیش‌بینی صنایع از انرژی مورد نیاز خود برای ۱۴ روز فصل سرد سال یا موارد اضطراری که نیاز به مصرف سوخت جایگزین است، می‌باشد.

وی ضمن درخواست از مدیران صنایع مبنی براینکه برنامه‌ریزی و آمادگی لازم جهت استفاده از سوخت دوم جایگزین متناسب با صنعت خود را تا مهر ماه سال جاری داشته باشند، گفت: تدبیر و هماهنگی به هنگام در این خصوص کمک می‌کند در صورت رخداد اتفاقات پیش‌بینی نشده طی ۶ ماه دوم سال جاری برای ۱۵ یا ۳۰ روز احتمالی سوخت صنایع تامین شود و چرخه تولید تداوم داشته باشد.

مدیرعامل شرکت گاز گیلان با بیان اینکه شرکت پخش فرآورده‌های نفتی گیلان در این راستا، آمادگی ایجاد بستر لازم به منظور بهره‌مندی صنایع از سوخت دوم را دارد، گفت: استفاده از سوخت گاز مایع در صورت بروز رخداد اتفاقی خارج از دخالت انسان بسیار کارساز است و این سوخت برای صنایعی نظیر فولاد موجب حفظ کیفیت تولیدات آنها خواهد شد.

برادران نصیری با بیان اینکه خود را مسئول تامین انرژی مصرفی مورد نیاز با شرایط صنایع می‌دانیم، گفت: شرکت پخش فرآورده‌های منطقه گیلان، سوخت دوم مورد نیاز برای حدود ۸۵ درصد الی ۹۵ درصد صنایع استان را تامین خواهد کرد و در صورت وجود صنعتی نظیر فولاد گیلان که امکان استفاده از سوخت جایگزین مرسوم را ندارد، راهکارهای لازم جهت تامین و در اختیار گذاشتن سوخت دوم بصورت SNG به صنایع صورت خواهد گرفت.

اکبر تطهیری مقدم، رئیس انجمن صنایع استان گیلان هم در این جلسه گفت: سرمایه‌گذاری که درصدد راه‌اندازی واحد صنعتی است ابتدا با دریافت پروانه تاسیس و مراجعه به خدمات جانبی نظیر شرکت گاز تاییدیه جهت تامین این حجم از انرژی برای ظرفیت تولید را دریافت و ضمن پرداخت هزینه انشعاب مورد نیاز را خریداری می‌کند.

وی با بیان اینکه تامین سوخت ۶ ماهه دوم سال منوط به ذخیره ۳۶۰میلیون لیتری سوخت توسط نیروگاه‌ها در ۶  ماهه اول سال است، اظهار کرد: اگر دستور ویژه استاندار مبنی بر اینکه نیروگاه‌ها ظرفیت ذخیره سوخت خود را تا پایان شهریور سال‌جاری به تامین سوخت دو ماه برای زمستان برسانند، موظف باشند تا ۷۰۰ میلیون لیتر ذخیره برای سوخت داشته باشند، نیروگاه‌های پره سر، لوشان و رشت حدود دو الی دو ماه و ۱۵ روز امکان تامین سوخت صنایع را خواهند داشت و مشکل قطع برق صنایع رفع خواهد شد.

رئیس انجمن صنایع استان گیلان، پیگیری استاندار گیلان در جلسه با وزارت کشور و وزارت نیرو جهت اخذ افزایش سهمیه اضطراری ژنراتورهای صنایع را مطالبه صنایع استان برشمرد.

مجتبی شکوری، مدیر پخش فرآورده‌های نفتی منطقه گیلان با بیان اینکه سالانه در استان گیلان بالغ بر دو میلیارد لیتر فرآورده‌ نظیر بنزین، نفت سفید، نفت گاز، گاز مایع و نفت کوره را توزیع می‌شود، گفت: صرفا مصرف بنزین استان در یک‌سال گذشته به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون لیتر می‌رسد که سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود هفت درصد افزایش مصرف بنزین داشتیم و وظیفه خود می‌دانیم سوخت مورد نیاز مردم استان و مسافرین را فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته دو وزارتخانه صمت و نفت با ابلاغ دستورالعمل‌هایی با توجه به میزان نیازسنجی سوخت مورد نیاز بخش صنعت و کشاورزی استان‌ها، سوخت لازم در اختیار استان‌ها قرار گیرد.

مدیر پخش فرآورده‌های نفتی گیلان با بیان اینکه مناطق شمالی نسبت به سایر مناطق شرایط خاصی برای تامین و توزیع سوخت دارد، گفت: طبق دستورالعمل‌های قبلی برای ذخیره‌سازی سوخت مایع هفت روز در نظر گرفته می‌شد اما باتوجه به شرایط گاز و ناترازی انرژی ذخیره برای ۱۴ روز درنظر گرفته شد تا در صورت قطعی گاز، صنایع امکان استفاده از سوخت دوم داشته باشند.

شکوری خاطرنشان کرد: این حجم ذخیره برای صنایعی که از نفت کوره استفاده می‌کنند ۴۵ روز درنظر گرفته شد که در سال گذشته برای سیمان این مهم محقق شد و آمادگی داریم، تامین سوخت دوم برای ذخیره بالاتر از ۴۵ روز در صورت وجود فضا فراهم آوریم.

محمد غراوی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با بیان اینکه میانگین اقتصادی همه کشورهای پیشرفته بر اساس استاندارد GTP بین‌المللی گفت: این معیار بیانگر تولید ناخالص داخلی که بیانگر میزان اشتغال، سرمایه گذاری و تولید در آن کشور است.

غراوی با اشاره به تصمیات کلان کشوری در حوزه مدیریت ناترازی انرژی تصریح کرد: باتوجه به افزایش مهاجرت کشورهای همسایه به ایران و به تبع آن افزایش جمعیت داخلی، شاهد افزایش چشمگیر سرانه مصرف انرژی هستیم که مقرر شد جمعیت مهاجر غیرقانونی، بازگشت داده شوند.

وی با تاکید بر اقدامات لازم در حوزه‌های مختلف به‌منظور کمک در رفع ناترازی انرژی افزود: صنایع می‌توانند با تعمیرات ژنراتورها یا نصب و تعبیه پنل خورشیدی در سقف مسطح یا محوطه باز خود، در راستای تامین بخشی از انرژی مورد نیاز خود و پایداری تولید اقدام کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم و حائز اهمیت، توجه به سکونت صرفا در منطقه روستا و شهر است و ساخت و ساز در مناطق دوردست و خارج از محدوده شهر یا روستا و نیاز به تامین انرژی برق و گاز موجب افزایش بی‌رویه و چشمگیر مصرف انرژی شده است و علاوه برآن در اختیار گذاشتن انشعاب و تامین انرژی در مناطقی خارج از محدوده شهر یا روستا نیز غیرقانونی است.

محمدعلی ویشکایی -مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان- هم اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنیم جلساتی بصورت کارگروه‌ها و کمیته‌های کوچک‌تر برای مدیران و دستگاه‌های متولی در نظر گرفته شود و نظارت‌ها و پایش بصورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به چالش‌های گذشته تامین سوخت نیروگاه‌ها افزود: تلاش برای رساندن خط انتقال دوم سوخت به نیروگاه لوشان حائز اهمیت بوده و مقرر شد تا پایان تابستان سال جاری این نیروگاه در مدار قرار گیرد.

ویشکایی گفت: سال گذشته در اوج اوقات بحرانی مصوبه‌ای از ستاد بحران مبنی بر استفاده از ظرفیت منطقه آزاد برای خرید تعدادی خودرو، ماشین آلات امداد، راهسازی و آتش‌نشانی و تجهیزات و همچنین مولدهای برق اضطراری برای ادارات و سازمان‌ها که طی نیازسنجی از این سازمان‌ها با مصوبه هیئت وزیران شرایط فراهم آوردن این امکانات برای استان فراهم شود.

ویشکایی بحث ذخیره سوخت دوم را برای صنایع مهم دانست و گفت: نیاز است صنعتگران، نسبت به تهیه مخزن برای ذخیره سوخت دوم جهت استفاده در مواقع بحرانی اقدام کنند؛ همچنبن کی از مصوبات این سمینار استمرار در برگزاری دوره‌های آموزشی در این خصوص به فراخور هر اداره‌ای باشد.

به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان، تیمور پورحیدری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان هم ضمن تشکر از زحمات شرکت گاز گیلان در تامین و تداوم جریان گاز صنایع طی سال گذشته، اظهار کرد: امیدواریم سال جاری مدیریت و فرماندهی تامین انرژی و به طبع آن تداوم تولید در استان انجام شود.

وی یکی از مؤلفه‌های سرمایه‌گذاری را بحث انرژی برشمرد و گفت: اگر در مدیریت تامین انرژی صنایع موفق عمل نشود، سرمایه‌گذاری نیز محقق نخواهد شد.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *