رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه تصمیمگیری درباره جمعیت نباید بدون شنیدن صدای مادران باشد، پیشنهاد داد در هر نشست جوانی جمعیت از مادران باردار و زایمانکرده دعوت شود.
به گزارش رویداد شمال؛ نخستین نشست هماهنگی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گیلان در سال ۱۴۰۴ صبح امروز با حضور دکتر «محمد تقی آشوبی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، حجتالاسلام والمسلمین «علی اسماعیلی» مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاونان و مدیران ستادی دانشگاه و همچنین مدیران شبکههای بهداشت و درمان شهرستانها در سالن اجلاس ریاست دانشگاه برگزار شد.
دکتر آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تأکید بر اهمیت واقعگرایی در تصمیمسازیها، اظهار کرد: اقدامات قابل توجهی در حوزه جوانی جمعیت در گیلان انجام شده اما این اقدامات کافی نیست و باید بومیسازی و انطباق با فرهنگ استان در دستور کار باشد.
افزایش نگران کننده سزارین نخستزا در گیلان
وی با اشاره به افزایش نگرانکننده سزارین نخستزا در گیلان افزود: یکی از الزامات قانون جوانی جمعیت کاهش این نوع زایمانهاست، اما شواهد میدانی نشان میدهد که این روند نه تنها کنترل نشده بلکه افزایش یافته و ممکن است خود به عاملی در کاهش موالید تبدیل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پیشنهادی متفاوت خواستار حضور مادران در تصمیمسازیها شد و گفت: پیشنهاد میکنم در هر نشست جوانی جمعیت دانشگاه، یک مادر باردار و یک مادر زایمانکرده حضور یابند تا مشکلات و دغدغهها بیواسطه و عینی شنیده و بررسی شود.
شاخصهای جوانی جمعیت در گیلان باید با آمار واقعی تطبیق داده شود
دکتر آشوبی با تاکید بر اینکه شاخصهای جوانی جمعیت در استان باید با آمار واقعی تطبیق داده شود، تصریح کرد: با وجود کاهش شیب نزولی تولدها، روند کلی همچنان منفی است و نیاز به مداخله مؤثر دارد.
در این نشست دکتر «مهدی سلیمانی» معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت گیلان نیز به تبیین شیوهنامه اجرایی طرح “آمایش امید” پرداخت. این طرح در چارچوب ماده ۸۱ برنامه هفتم توسعه با هدف افزایش نرخ باروری کل (TFR) به ۲.۵ طراحی و از سوی وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید