ناجی یا جانی؟ سقط جنین و بازی مرگ و زندگی

تاریخ انتشار: 1403/10/8

شماره خبر: 8478

چاپ‌خبر

به گفته رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان سودابه کاظمی سقط‌جنین به یک «صنعت» تبدیل شده است، درحالی که مادران با این تصمیم سرنوشت تلخ و غیرقابل برگشتی را تجربه خواهند کرد.

به گزار ش رویداد شمال  به نقل از فارس؛  در کتاب «سقط، فقدان و بازیابی» نویسنده، کابوس‌هایش را اینطور توصیف می‌کند که می‌بیند فرزندش در آب غرق می‌شود، یا اینکه مجبور است او را در آتش بیاندازد و به این خاطر از او «عذرخواهی» می‌کند. این در حالی است که رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان سودابه کاظمی چهارشنبه گفت که مسئله سقط جنین اکنون از مرحله تراژدی و مافیا گذشته و به یک «صنعت» تبدیل شده است، با چند کلیک در اینترنت می‌توان به «قرص‌های سقط جنین» دسترسی پیدا کرد.

سالانه حدود ۵۰۰ هزار مورد سقط جنین در کشور رخ می‌دهد، این آمار به‌دلیل غیرقانونی بودن بسیاری از موارد، دقیق نیست و عمدتاً براساس مشاوره‌های پزشکان و سوابق سقط جنین مادران به‌صورت تخمینی ارائه می‌شود.

طبق آمار، بیش از ۹۰ درصد مادرانی که سقط انجام می‌دهند، با مشکلات جدی مواجه می‌شوند. این مشکلات گاهی تا جایی پیش می‌رود که برخی از آنها دست به خودکشی می‌زنند.

طبق اعلام پژوهشکده سلامت خانواده، سقط‌های عمدی و بدون دلیل می‌تواند سلامت مادر را به خطر بیندازند. به‌ازای هر یک هفته افزایش سن جنین، عوارض سقط ۲ تا ۳ درصد بیشتر می‌شود، حتی در کمتر از پنج هفته بارداری نیز این خطرات وجود دارند.

دکتر کتایون حیدری، پزشک زنان و زایمان، می‌گوید که «حتی کسانی که بالای سه‌تا چهار سقط یا حتی شش سقط داشته‌اند، باز بین ۵۰ تا ۷۰درصد احتمال حاملگی‌های موفق بعدی را دارند»، پس ما نباید خیلی مادر را از سقط‌هایش بترسانیم. اما متخصص زنان و زایمان مریم نظری می‌گوید که سقط‌های عمدی عوارضی خطرناکی همچون خونریزی طولانی مدت، نارسایی دهانه رحم، «خداحافظی همیشگی با مادر شدن و حتی مرگ و میر را نیز برای مادر و جنین به همراه دارد.»

در کتاب اسپیروف که مرجع رشته غدد است آمده است که زنان در هر ماه فقط ۲۰درصد احتمال باروری دارند، یعنی «اگر یک حاملگی برای فردی صورت گرفت، یک فرصت طلایی به او رو آورده است». ممکن است این فرصت طلایی برود و یک سال دیگر سراغش بیاید. همچنین متخصص روانشناسی نورا خوش چین گل می‌گوید که روند مربوط به سقط جنین ممکن است چند دقیقه بیشتر طول نکشد اما «اثرات آن یک عمر دوام خواهد داشت»، پس افراد قبل از تصمیم‌گیری کورکورانه با روانشناسان و متخصصان مشاوره بگیرند.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مرتبط

چیزی پیدا نشد!

انگار اینجا چیزی پیدا نشد!