رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از افزایش شمار فوتیهای ناشی از اختلالات مصرف مواد مخدر در استان خبر داد و گفت: ۷۶ نفر در گیلان در اثر مصرف سوء مواد مخدر از ابتدای امسال تاکنون جان خود را ازدست دادهاند.
به گزارش رویداد شمال/ دکتر «محمد تقی آشوبی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست اقدامات و برنامههای کمیته استانی نظارت بر مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب اعتیاد (ماده ۱۵) و همچنین کمیته درمان، کاهش آسیب و حمایتهای اجتماعی در استانداری گیلان با بیان اینکه ۳۸۲ مرکز تحت پوشش جهت تأمین دارو در سطح استان وجود دارد، اظهار کرد: در سطح استان گیلان ۳۶۰ مرکز خصوصی، سه مرکز دولتی، ۱۸ مطب روانپزشکی دارای واحد درمان سوءمصرف مواد مخدر، یک مرکز بستری خصوصی واقع در رشت و یک مرکز نگهداری ماده ۱۶ فعال هستند.
وی با اشاره به اقدامات صورتگرفته در جهت بهبود کیفیت زندگی معتادان، افزود: با بیمارستانهای منتخب رشت مانند پورسینا، امیرالمؤمنین، رازی، ولایت، حشمت، شفا و الزهرا جهتپذیرش و درمان رایگان مددجویان آسیبدیده اعزامی از مراکز ماده ۱۶ به صورت رایگان هماهنگیها انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اطلاعرسانی به تمام مراکز درمان اختلالات سوءمصرف مواد برای استفاده از ظرفیت و خدمات بیمه سلامت و انعقاد تفاهمنامه با همکاری معاون درمان دانشگاه، صنف درمانگران اعتیاد و سازمان نظامپزشکی به جهت کاهش هزینه درمان اعتیاد و کمک به درمان افراد آسیبدیده از اعتیاد را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.
به گفته دکتر آشوبی، تاکنون ۳۰ مرکز قرارداد و تفاهمنامه همکاری با بیمه سلامت منعقد کرده و به متقاضیان درمان خدمات مستمر ارائه میدهند.
وی از پذیرش حدود ۱۲۰ هزار نفر گیلانی در مراکز مجاز درمان اعتیاد استان (ماده ۱۵) طی ۶ ماهه اخیر خبر داد و گفت: افراد پذیرش شده در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲/۵ درصد کاهشیافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان میزان افراد پذیرش شده در مراکز حمایتی و درمانی ماده ۱۶ را نیز در استان ۲۷۷ نفر در ۶ ماهه نخست امسال اعلام کرد و گفت: سال گذشته ۵۸۸ نفر از این افراد در مراکز ماده ۱۶ تحت حمایت و درمان قرار گرفته بودند.
آشوبی از افزایش شمار فوتیهای ناشی از اختلالات مصرف مواد مخدر در استان خبر داد و گفت: ۷۶ نفر در گیلان در اثر مصرف سوء مواد مخدر از ابتدای امسال تاکنون جان خود را از دست دادهاند که نسبت افزایش فوتی بانوان مصرفکننده در مقایسه با آقایان بسیار بیشتر بوده است.
وی به چالشهای پیشرو در حوزه درمان و حمایتها از مصرفکنندگان سوء مواد مخدر در استان اشاره کرد و گفت: وجود کمپهای غیرمجاز در سطح استان و عدم آگاهی خانوادهها از آنها، وضعیت نامعلوم و مشکلات موجود برای بیماران زیر ۱۸ سال و بالای ۶۰ سال که مکان نگهداری در کمپها ندارند و یا پوشش ناکافی خانواده معتادان بی بضاعت طی سه دوره ۶ ماهه، از جمله مشکلات در این حوزه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از نظارت مستمر بر مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر در استان خبر داد و گفت: ۶۶۲ مورد بازرسی از کل مراکز درمان اختلال مصرف مواد استان گیلان در ۶ ماه اول امسال صورت گرفته که ۱۳۳ مورد کاهش سهمیه دارویی و ۳ در سه مورد قطع سهمیه کامل دارو را داشتهایم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید