معاون اداره کل استاندارد گیلان عنوان کرد

بازنگری استاندارد چای و زیتون در حال انجام است

تاریخ انتشار: 1403/8/9

شماره خبر: 6591

چاپ‌خبر

معاون اداره کل استاندارد گیلان از بازنگری در استانداردهای ۲ محصول راهبردی چای و زیتون استان خبر داد.

به گزارش رویداد شمال/ علیرضا نیک کار  به ایرنا گفت: بازنگری در استاندارد ملی چای سیاه مراحل پایانی را طی می‌کند و در موضوع زیتون نیز کار به تازگی آغاز شده است.

وی افزود : ما در کمیسیون فنی بازنگری استاندارد محصولات راهبردی ویژه استان حضوری فعال داریم و بررسی استانداردهای این ۲ محصول هم بر اساس نظرات و پیشنهادهای دریافتی و نتایج پژوهش های داخلی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: استانداردهای ملی به طور معمول هر پنج سال یکبار با توجه به اعتبار منابع علمی و فنی مورد استفاده در تدوین آنها، تغییرات تکنولوژیکی، شرایط تولید و سایر مباحث مرتبط مورد بررسی شده و در صورت تأیید بازنگری می شود.

وی عنوان کرد: البته استانداردهای ملی برحسب شرایط ویژه و ضرورت می تواند در فاصله زمانی کوتاه‌تری بازنگری شود.

معاون استانداردسازی و آموزش اداره کل استاندارد گیلان اظهار کرد: آخرین ویرایش صورت گرفته در استاندارد ملی چای سیاه که هم اینک معتبر بوده و درکشور اعمال می شود در سال ۱۳۹۲ انجام شده است.

وی افزود: اکنون ما در این اداره کل با دریافت درخواست‌ها و پیشنهادها تولیدکنندگان و نتایج پژوهشی با تأیید سازمان ملی استاندارد ایران، بازنگری در استاندارد چای سیاه را انجام می دهیم.

وی گفت: سال گذشته مکاتباتی با واحدهای تولید کننده چای صورت گرفت تا پیشنهادات این واحدها بررسی و در بازنگری‌ها لحاظ شود، همچنین با دعوت از تمامی واحدهای چای‌سازی و بسته‌بندی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد استان در نشستی وظایف و تکالیف سازمان ملی استاندارد در این رابطه و چگونگی تدوین استاندارهای ملی تبیین شد.

وی اظهار کرد: در این نشست نسخه معتبر استاندارد یادشده و نیز پیش نویس تهیه شده (ویرایش چهارم) همراه با تغییرات مدنظر برای اعضا تشریح شد و با دریافت نظرات و پیشنهادهای تولیدکنندگان درباره ابهامات مطرح شده توضیحات لازم ارائه شد این پیشنهادها نیز با ارائه مستندات لازم در کمیسیون بازنگری استاندارد مذکور طرح و درخصوص آن تصمیم گیری می شود.

نیک کار با بیان اینکه افزون بر ۴۰ نفر عضو کمیسیون فنی بازنگری استاندارد چای سیاه به صورت حضوری و مجازی در تدوین و ویراش چهارم استاندارد این محصول مشارکت دارند، اضافه کرد: در کمیسیون فنی مربوطه تعدادی از تولیدکنندگان و واحدهای بسته‌بندی، بازرگانان چای، مراکز پژوهشی و دستگاهای اجرایی مانند سازمان غذا و دارو، سازمان و نیز پژوهشکده چای کشور، پژوهشگاه استاندارد، نمایندگان سازمان ملی استاندارد ایران و برخی دیگر از ذینفعان حضور دارند.

وی افزود : در موضوع زیتون هم همینگونه است و با همه جوانب موضوع با همین گستره پیگیری می شود.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقل و نشر مطالب با ذکر منبع بلامانع است.