فیزیوتراپیِ ایران در منطقه بی‌رقیب است

تاریخ انتشار: 1403/7/5

شماره خبر: 5428

چاپ‌خبر

طبق اعلام رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران ایرج عبداللهی در حوزه فیزیوتراپی در منطقه بی‌رقیب هستیم.

به گزارش رویداد شمال/ فیزیوتراپی بدن را احیا می‌کند و حتی «در برخی از بیماری‌ها همچون بی‌اختیاری ادرار، درجات خفیف و متوسط دیسک کمر و گردن و … خط اول درمان است». این را معاون پژوهش دانشکده علوم توان‌بخشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان زهرا سادات رضائیان می‌گوید. این در حالی است که رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران ایرج عبداللهی چهارشنبه گفت که در سال‌های اخیر از نظر کمی و کیفی در حوزه فیزیوتراپی پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشتیم و «در منطقه کاملاً بی‌رقیب هستیم.»

اوایل دهه ۴۰ اولین قدم‌های علم فیزیوتراپی در ایران برداشته شد. این علم در ایران ناشناخته بود تا اینکه اولین فارغ‌التحصیلان خارج از کشور به ایران بازگشتند و فیزیوتراپی در کشور رواج پیدا کرد.

هم اکنون بیش از ۸ هزار و ۸۰۰ فیزیوتراپ در ۳ هزار کلینیک فیزیوتراپی سراسر کشور مشغول کار هستند. اولین آزمون دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی هم مردادماه امسال با هزار و ۹۰۰ شرکت‌کننده برگزار شد.

درگذشته بسیاری از دستگاه‌های فیزیوتراپی در کشورمان وارداتی بود، اما اکنون باهمت شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری از این تجهیزات در داخل تولید می‌شود، به‌طوری که اکنون ایران هم از نظر دانش فیزیوتراپی و هم از نظر تجهیزات و کیفیت با بسیاری از کشورهای اروپایی قابل‌رقابت است.

دکتر محمدعلی محسنی بندپی، عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می‌گوید که «کشورهای توسعه‌یافته ۳۰ سال پیش به سمت دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی (DPT) رفته‌اند و برای نجات نظام سلامت و پیشگیری از هزینه‌ها این طرح را اجرا کرده‌اند.»  اما دکتر اسماعیل ابراهیمی، دبیر بورد انجمن فیزیوتراپی ایران، می‌گوید که وضعیت فیزیوتراپی ما با وجود تحریم‌ها با جهش بزرگی همراه بوده است. «دکترای حرفه‌ای این رشته نیازِ جامعه بود و امسال این مهم با آمادگی لازم اجرایی شد و ازاین‌پس در کنار پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، فیزیوتراپی هم دکترای حرفه‌ای خواهد داشت.» در هیچ یک از دانشگاه‌های جهان آموزش حضوری وجود ندارد، اما در ایران، تلاش شده که از دانش فنی بالاتر و علم و دانش بیشتر و فناوری بهتری نسبت به دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد فیزیوتراپی برخوردار شوند.

فیزیوتراپ و دبیر انجمن علمی فیزیوتراپی ایران پرهام پارسانژاد می‌گوید که با افزایش نیاز به فیزیوتراپی در جوامع و افزایش اختلالات عصبی، اسکلتی و عضلانی، این احتمال وجود دارد که افراد فاقد صلاحیت هم وارد این حوزه شوند. حتی مراکز ارائه خدمات درمانی در منازل هم اقدامات فیزیوتراپی انجام می‌دهند که کار بسیار غیرعلمی است. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که «مردم حتماً درباره این افراد استعلام بگیرند تا کار غیراصولی انجام نشود»، همچنین ورزش و  سبک زندگی سالم را سرلوحه قرار دهند.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مرتبط

چیزی پیدا نشد!

انگار اینجا چیزی پیدا نشد!

نقل و نشر مطالب با ذکر منبع بلامانع است.