دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که تغییرات اقلیمی به احتمال زیاد روی تعداد و شدت زمینلرزهها تاثیر میگذارد.
به گزارش رویداد شمال، با افزایش گرمایش جهانی، یخچالها سریعتر ذوب میشوند، و هنگامی که آب یخچالها به دریا بازمیگردد، زمینی که زیر یخچال است بالا میآید. این فرآیند که طی آن آب دریا و زمین خشکی هر دو بالا میآیند، میتواند به زمینلرزههای بیشتر و شدیدتر منجر شود.
زمینلرزهها، که توسط حرکت لایههای تکتونیک در پوسته و جبه بالایی زمین ایجاد میشوند، یکی از ویرانگرترین بلایای طبیعی هستند. گرمای اعماق زمین باعث میشود این صفحات بر روی یکدیگر بلغزند، و زمانی که فشار بیش از حد شود، آنها ناگهان جابجا میشوند.
انرژی حاصل از جابجایی لایههای تکتونیک به شکل زلزله آزاد میشود. وقتی سطح دریاها بالا میآید، افزایش فشار زیرآبی بر بستر دریا، به ویژه در حواشی خطوط گسل نزدیک به ساحل، میتواند زمینلرزههای بیشتری ایجاد کند.
در حالی که خطر زمینلرزههای ناشی از عقبنشینی یخچالها نسبتاً کم است، تأثیر افزایش سطح دریا مهمتر است. در مناطقی مانند سان فرانسیسکو و لس آنجلس، که در آنها فعالیتهای زلزلهای معمول است، حتی افزایش جزئی دما میتواند فرآیندهای زمینشناسی که منجر به زمینلرزه میشوند را تسریع کند. با این حال، ممکن است هزار سال طول بکشد تا اثرات توقف افزایش سطح دریا مشاهده شود.
محققان میگویند اگرچه معلوم نیست که آیا افزایش سطح اقیانوسها در دوران زندگی ما باعث افزایش چشمگیر فعالیتهای زلزلهای بشود یا خیر، اما اثرات گستردهتر تغییرات آب و هوایی، مانند افزایش بارندگی و شکل گرفتن سونامیهای سنگینتر، خسارات ناشی از زمینلرزهها را تشدید خواهد کرد.
دانشمندان تاکید میکنند که ارتباط بین تغییرات آب و هوایی و زمینلرزه یک حوزه مهم برای تحقیقات آینده است، و پیشرفت مطالعات این حوزه میتواند برای مقابله با تحولات خطرناک منتج از تغییرات اقلیمی و فعالیتهای زلزلهای به بشر کمک کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید