مدیرعامل صندوق توسعه و احیا بناهای تاریخی کشور گفت: مرمت نخستین کاروانسرای گیلان پس از ثبت جهانی با ۲۵ میلیاردتومان سرمایه گذاری بخش خصوصی آغاز شد.
به گزارش رویداد شمال، آئین رونمایی واگذاری ۱۵ بنای تاریخی گیلان به بخش خصوصی که در اختیار دستگاههای دولتی قرار دارند، با حضور مسئولان برگزار شد.
شهاب طلایی شکری در این مراسم در شهرستان سیاهکل، گفت: برنامه ریزی برای واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی با هدف احیا و بازسازی این بناها، بر عهده این صندوق است که در همه مراحل، مالکیت دولت بر بنای تاریخی حفظ میشود.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا بناهای تاریخی کشور با بیان اینکه از ۵۴ کاروانسرایی که سال گذشته ثبت جهانی شد ۳۴ مورد در اختیار صندوق توسعه و بناهای تاریخی است و امروز عملیات مرمت نخستین کاروانسرای گیلان که ثبت جهانی شده با مشارکت بخش خصوصی آغاز شد.
شهاب طلایی شکری افزود: واگذاری کاروانسرای «تی تی» در شهرستان سیاهکل به بخش خصوصی با هدف احیا و بازسازی هیچ منافاتی با ثبت جهانی این اثر و ملی بودن آن ندارد.
طلایی افزود: صندوق توسعه امسال مرمت ۱۰۰ بنای تاریخی در کشور را از طریق ظرفیتهای قانونی و جذب سرمایه گذار برنامه ریزی کرده است.
موسی فکور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان هم در این نشست با اشاره به اینکه کاروانسرای تی تی نشان دهنده پیشینه کهن و آداب و رسوم مردمان سیاهکل است گفت: واگذاری این بنای تاریخی به بخش خصوصی باعث حفظ و مرمت آن میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان هم در این مراسم گفت: ۳۰۰ بنای تاریخی در استان در اختیار دستگاههای دولتی است که از این تعداد ۲۲۱ اثر ثبت ملی شده، اما به دلیل کمبود اعتبار تاکنون نتوانستیم این بناها را مرمت و بازسازی کنیم.
امین بابایی فرماندار سیاهکل هم در این نشست گفت: واگذاری کاروانسرای تی تی با سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد تومانی بخش خصوصی برای ۴۰ نفر از اهالی منطقه شغل ایجاد میکند.
وی افزود: تله کابین، ساخت مجتمع گردشگری در زمینی به مساحت ۱۲۰ هکتار و ساخت هتل و مجتمع تفریحی در روستای کلامسر با ۱۵ هزار میلیاردتومان از طرحهای مهم حوزه گردشگری در دست اجرای شهرستان سیاهکل است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید