مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان با اشاره به ظرفیت بالای استان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، از کمبود ناشران تخصصی در این عرصه انتقاد کرد و گفت: اگرچه گیلان نویسندگان، شاعران و تصویرگران برجستهای در حوزه کودک دارد، اما نبود ناشران تخصصی، زنجیره تولید محتوای باکیفیت برای کودکان و نوجوانان را ناقص کرده است.
به گزارش رویداد شمال ؛ «سجاد کوچک نژاد» در گفتوگو با فارس ، در پاسخ به نبود آمارهای شفاف درباره تولیدات حوزه کودک و نوجوان در استان، اظهار کرد: برای پاسخ دقیق به این پرسش باید بدانیم وضعیت ادبیات کودک و نوجوان در گیلان یعنی چه؟ آیا منظور تعداد عناوین منتشرشده توسط ناشران گیلانی است؟ یا تعداد نویسندگان، مترجمان و تصویرگرانی است که آثارشان به ناشران استانی یا سایر استانها رسیده و منتشر شده است؟
ظرفیت بالای ادبیات کودک در گیلان
وی با بیان اینکه باید مشخص شود چند درصد این آثار به مرحله چاپ و نشر میرسند و چه میزان از آنها اقلیمی هستند، افزود: بعد از پاسخ به این پرسشها میتوان نتایج استان را با سایر استانها مقایسه کرد. همانطور که نویسنده گیلانی میتواند اثر خود را به ناشری در خراسان بسپارد، نویسندگان سایر استانها نیز میتوانند آثارشان را به ناشران گیلانی ارائه دهند.
نویسندگان و شاعران برجسته اما بدون ناشر تخصصی
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان ادامه داد: سالها در عرصه فرهنگ کار کردهام و نویسندگان و تصویرگران برجسته گیلانی زیادی را میشناسم که آثار ارزشمندی در حوزه کودک و نوجوان تولید کردهاند. اما مشکل این است که در گیلان ناشری که بهطور تخصصی و متمرکز در حوزه کودک و نوجوان فعالیت داشته باشد و نامش بین اهالی ادبیات جاافتاده باشد، نداریم یا من نمیشناسم.
کتاب؛ محور فعالیتهای کانون در گیلان
کوچکینژاد با اشاره به جایگاه محوری کتاب در فعالیتهای کانون گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال شصت ساله میشود و همه فعالیتهای کانون با کتاب آغاز میشود، ادامه پیدا میکند و به کتاب ختم میشود.
وی افزود: در تمام این سالها، تلاش کردهایم فعالیتهای فرهنگی و هنری کانون را به کتاب گره بزنیم و این موضوع با دغدغه و علاقه در میان همکاران مراکز و ستاد دنبال میشود.
جشنوارههای قصهگویی و طرح کانونیاران
مدیرکل کانون پرورش فکری گیلان با اشاره به برنامههای سال گذشته کانون بیان کرد: برگزاری جشنواره قصهگویی، اجرای طرح کانونیاران برای جریانسازی فرهنگی و تقویت کنشگری نسل نوجوان، از جمله فعالیتهای شاخص ما بوده است که نقش مؤثری در ایجاد موج مثبت فرهنگی، هنری و ادبی در استان داشته است.
حمایت از استعدادهای نویسندگی کودک و نوجوان
کوچکینژاد با تأکید بر حمایت از استعدادهای جوان گفت: چاپ آثار اعضا در نشریههای کانونی و انتشار مجموعه آثار کودکان و نوجوانان در قالب کتاب، بخشی از فعالیتهای حمایتی ما در این حوزه است.
وی از تعامل مؤثر مراکز کانون با مدارس سخن گفت و افزود: برگزاری نشستهای همافزایی با آموزشوپرورش و اجرای طرح کانونیاران، بستری برای ترویج ادبیات کودک و نوجوان در مدارس فراهم کرده است.
آموزش مستمر مربیان و کشف استعدادهای جدید
مدیرکل کانون پرورش فکری گیلان اظهار کرد: مربیان کانون در دورههای آموزشی مختلف شرکت میکنند تا مهارتها و دانش خود را بهروزرسانی کنند. کانون پرورش فکری در قالب مرکز آفرینشهای ادبی، سالهاست بار شناسایی و پرورش استعدادهای ادبی کودکان و نوجوانان را به دوش میکشد.
گستردگی مراکز کانون و خدمات سیار
کوچکینژاد با اشاره به گستردگی فعالیتهای کانون گفت: کانون در گیلان ۳۲ مرکز ثابت، چهار کتابخانه پستی، سه مرکز سیار روستایی و یک مرکز سیار شهری دارد و کودکان و نوجوانان چهار تا هجده ساله از خدمات آن بهرهمند میشوند.
نگاه به فضای مجازی و خانوادهها
مدیرکل کانون گیلان با اشاره به فعالیت در فضای مجازی گفت: برگزاری کارگاههای آنلاین و انتشار محتوای تولیدی اعضا و مربیان در شبکههای اجتماعی از دستاوردهای سالهای اخیر است.
وی در پایان به نقش خانوادهها اشاره کرد و گفت: خانوادهها بهعنوان سفیران فرهنگی نقش مهمی در جذب و پایداری اعضای کانون داشتهاند و برنامههایی مانند شورای خانواده و کارگاههای والد و کودک برای تعامل با خانوادهها اجرا شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید