یکی از مهمترین ضعف های راهبردی استان عدم وجود پیوست رسانه ای در خصوص پروژه های عمرانی، طرح ها و برنامه های کاری ملی گیلان زمین در راستای افزایش سهم استان در مناسبات بین المللی کشور است.
به گزارش رویداد شمال «مجید صیادنورد» در یادداشتی نوشت ؛ سخن پایانی را باید در ابتدای یادداشت مطرح کرد، برگزاری نشست خبری سخنگوی دولت با محوریت منطقه آزاد انزلی و همراهی استاندار گیلان، گام بلندی در مسیر تبیین هماهنگی و فهم مشترک مجموعه دولتی، بخش خصوصی و رسانهای استان، جهت ایفای نقش بیشتر در مناسبات بینالمللی ترانزیتی و اقتصادی کشورمان محسوب میشود.
یکی از مهمترین ضعفهای راهبردی استان، عدم وجود پیوست رسانهای در خصوص پروژههای عمرانی، طرحها و برنامههای کاری ملی گیلانزمین در راستای افزایش سهم استان در مناسبات بینالمللی کشور است؛ در واقع، تجربه حضور رسانههای حوزه سخنگویی در قالب میزبانی نشست خبری سخنگوی دولت ایران در منطقه آزاد انزلی، اقدام بایستهای بود که از سالها پیش باید در دستور کار دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی قرار میگرفت.
از وجوه اصلی متمایز این برنامه کاری باید به انتخاب هوشمندانه میزبانی نشست خبری سخنگوی دولت اشاره کرد؛ رویدادی که به دلیل پخش زنده و بازنشر اخبار آن توسط دهها رسانه داخلی و خارجی، زمینه توجه مدیران دولتی، نمایندگان مجلس، صاحبنظران و افکار عمومی نسبت به اهمیت مکان برگزاری نشست، یعنی منطقه آزاد انزلی را فراهم نمود.
نکته حائز اهمیت اینکه بازدید میدانی سخنگوی دولت (که بهعنوان عضوی از کابینه در جلسات هیأت دولت حضور پیدا میکند) و خبرنگاران حاضر در این برنامه کاری، منجر به آشنایی نزدیک با ظرفیتها و توانمندیهای متنوع استان گیلان با محوریت منطقه آزاد انزلی در حوزههای حملونقل هوایی، ریلی و دریایی؛ لجستیکی و ترانزیتی شده و این عزیزان به دلیل دسترسی به اعضای هیأت دولت که بعد از جلسات کابینه و در حیات محوطه پاستور حاصل میشود، در قامت سفیران گیلانیان عمل خواهند نمود.
صدق مدعای این تحلیل اینکه، از تعداد بالغ بر ۲۰ سؤال مطرحشده توسط خبرنگاران حاضر در نشست، ۶ سؤال مرتبط با منطقه آزاد انزلی، جایگاه منطقه مزبور و استان در ترانزیت بینالمللی و مشکلات زیستمحیطی گیلان و گیلانی بود.
برپایی نشست در اسکله رو-رو مجتمع بندری کاسپین که محل اتصال ریل به این بندر و دریای کاسپین میباشد، تصویر واضحی از اهمیت ژئواستراتژیک، ژئواکونومیک و ژئواکونومی وصل شدن دریای شمالی به دریاهای جنوبی ایران عزیز، تکمیل زیرساخت ریلی جهت فعالسازی کریدور شمال–جنوب و فراهم نمودن زمینه افزایش ترانزیت کالا میان کشورهای حاشیه دریای کاسپین و اوراسیا با سواحل جنوبی خلیج فارس را نشان داد؛ موضوعی که باید بهعنوان یک راهبرد اساسی در دستور کار دیپلماسی اقتصادی و ترانزیتی کشورمان قرار گیرد.
برنامههای جنبی حضور دو روزه سخنگوی دولت و خبرنگاران فعال در حوزه سخنگویی، که شامل برگزاری نشست با نمایندگانی از فعالان اقتصادی، اصحاب رسانه و تعدادی از نخبگان استان و بازدید از دو واحد تولیدی–صنعتی در کنار افتتاح و کلنگزنی مدارس بود، بیانگر مسئولیت اجتماعی و حرفهای سازمان منطقه آزاد انزلی در قبال معرفی مزیتها و ظرفیتهای استان گیلان در زمینههای مختلف قلمداد میشود.
در پایان باید تصریح کرد بعد از مسائل زیستمحیطی استان، مهمترین فرصتها و مزیتهای رقابتی گیلان متمرکز در زمینههای ترانزیتی، حملونقلی بوده، طرفه اینکه جزو معدود استانهایی است که دارای همه تنوعهای حملونقل (دریایی، ریلی، هوایی، جادهای و حتی ترکیبی) بوده و معرفی این ظرفیتها بهعنوان فرصتهای ارزشمند کشورمان در مناسبات بینالمللی و پدافند غیرعامل، جذب سرمایهگذاریهای دولتی و بخش خصوصی، باید در اولویت کاری قرار گیرد.
در عین حال، تجربه چنین حضور رسانهای که با حضور خبرنگاران استانی همراه بود، زمینه رونق مطالبهگری و هماهنگی در پیگیری رفع موانع توسعهای استان را فراهم میکند و این مهم با مرکزیت سازمان منطقه آزاد انزلی و همکاری استانداری و ادارات کل استانی و همراهی فعالان اقتصادی استان حاصل میشود. عنایت داشته باشیم منطقه آزاد انزلی بهعنوان پیشران توسعه استان متبوع خود باید با همافزایی مجموعه بخش دولتی و خصوصی استانی و بهویژه ملی، ظرفیتهای حملونقل هوایی (مسافری–باری)، دریایی، ریلی و حتی جادهای استان را در سطح بینالمللی عملیاتی کرده و فرصتهای جدیدی برای گیلان و ایرانزمین مهیا کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید