سیل بیسابقه در رشت منجر شد تا رئیس ستاد مدیریت بحران کشور به رشت سفر کند، مدیران استانی در مناطق سیل زده حضور یابند و حتی جهادگران بسیجی نیز به کمک مردم بشتابند.
به گزارش رویداد شمال به نقل از فارس؛ از اواخر هفته گذشته بارندگی در استان گیلان و به خصوص شهرستان رشت آغاز شد که این بارشها از ساعات پایانی روز جمعه شدت بیشتری گرفت.این بارندگی که هنوز هم در رشت به طور مستمر ادامه داشته و حتی برای دقایقی نیز پایان نیافته است به نوبه خود در شهرِ همیشه بارانی رشت بیسابقه بوده است.براساس گزارشهای هواشناسی، ایستگاه فرودگاه رشت با ثبت ۱۰۷.۸ میلیمتر بارندگی، رکورد بارشهای کشور را طی این مدت شکست. همچنین ایستگاه کشاورزی با ۹۸.۸ میلیمتر و توتونکاران رشت با ۸۴.۵ میلیمتر بارندگی در رتبههای بعدی قرار دارند.
از سیل ۱۷۰ سانتیمتری تا تعطیلی مدارس و ادارات
همچنان این بارشها موجب بالا آمدن سطح آب رودخانهها و فشار بر شبکه فاضلاب شهری شده است، بهگونهای که برخی منهولها توان تخلیه آب را از دست داده و دچار پسزدگی شدهاند.بارش شدید بارانِ سیلآسا در رشت منجر شد تا استاندار گیلان، فرمانده سپاه قدس گیلان و شهردار رشت بلافاصله در محلهای سیلزده حاضر و مشکلات را از نزدیک پیگیری کنند.طبق پیشبینی سازمان هواشناسی بارش باران در مناطق جلگهای استان آغاز شد و تا روز جمعه در برخی از شهرستانها مانند آستارا ۱۷۰ سانتیمتر و در رشت ۷۰ الی ۸۰ میلیمتر باران بارید. همین امر موجب شد تا در عصر روز جمعه جلسه ستاد مدیریت بحران تشکیل شود و طی آن تصمیم بر تعطیلی مدارس، دانشگاه و ادارات به دلیل شرایط ویژه جوی گرفته شود.
سیلابِ پیربازارِ رشت
بارش بیسابقه و بیوقفه باران در رشت تا جایی ادامه یافت که در منطقه پیربازار رشت این بارندگی به سیلی عجیب تبدیل و تصاویر این حادثه سوژه رسانهها شد. مردم قادر به تردد در کوچهپسکوچههای این مناطق نبوده و تیمهای امدادی و عملیاتی برای کمک به مردم به منطقه اعزام شدند.هادی سلیمی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان درباره وقع این سیلاب میگوید: «در این عملیات، ۶ دستگاه قایق جیمینی و ۱۲ دستگاه موتور پمپ به همراه سه تیم واکنش سریع ستاد استان و ۶ تیم عملیاتی از شعب رشت، فومن و صومعهسرا به محل حادثه اعزام شدهاند.»سیلاب در منطقه پیربازار رشت به حدی بود که تیمهای عملیاتی بلافاصله شهروندان این منطقه را به مکانهای امن منتقل کردند.
از تخلیه اضطراری تا قولِ آقای استاندار برای پیشگیری
هادی حق شناس، نماینده عالی دولت در گیلان طی بازدید از مناطق مختلف سیلزده در رشت و به ویژه منطقه سیاه اسطلخ، دستور داد تا تخلیه ساکنین این منطقه به خصوص خانوارهای نزدیک به رودخانه به سرعت انجام گیرد. البته وقوع سیلاب و گرفتار شدن مردم و آب گرفتگی خانهها به طبعِ بالاآمدن آب رودخانهها دلایل زیرساختی نیز دارد که استاندار گیلان در این بازدید که در ظهر روز جمعه انجام گرفت قول داد تا آسیبشناسی در خصوص چرایی آبگرفتگی معابر عمومی در شهر رشت انجام شود و تمامی این مناطق شناسایی شده و در هفته آینده جلسهای در خصوص چرایی آبگرفتگی شدید معابر عمومی در شهر رشت برگزار و با احصای مشکلات به رفع آن اقدام کند.
معاون اول رئیسجمهور هم پیگیرِ سیل رشت شد
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور نیز پس از اطلاع از مشکلاتی که سیل در رشت به بار آورد، در تماسی با استاندار گیلان، ضمن تأکید بر بسیج تمامی امکانات برای حل مشکلات مردم، دستورات لازم را برای تسریع در روند امدادرسانی و بازگشایی راهها صادر کرد. عارف همچنین بر لزوم هماهنگی بین دستگاههای مختلف و اطلاعرسانی دقیق به مردم تأکید کرد.
اعزام نیروی امدادی از استانهای همجوار تا ۲ فروند بالگرد برای مدیریت سیلِ رشت
بارشهای متداوم باران از پنجشنبه گذشته تاکنون موجب شد تا بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر نیز به گیلان سفر کند و ۶۰ تیم عملیاتی به همراه ۷۰ دستگاه لجستگی به همراه ۴۰ دستگاه خودرو امداد و نجات از استادهای همجوار به گیلان اعزام شوند تا روند امدادرسانی به مناطق سیلزده سرعت بگیرد.خوشبختانه از اواخر روز جمعه تمامی نیروهای ستاد مدیریت بحران، هلالاحمر، بسیج و سپاه پایکار بوده و تمامی خانوارهای گرفتار در اسکان داده شدند و برای ارائه خدمات بهتر ۲ فروند بالگرد امداد و نجات وارد گیلان شدند.
حالا نوبتِ جهادگران است
انتظار داشتیم از بارشها کاسته یا مشکلات آبگرفتگی زودتر حل و فصل شود اما تداوم بارشها، خدمترسانی تیمهای امدادی را با مشکل مواجه کرد و منازل بیشتری دچار آبگرفتگی شدند. حالا نوبتِ نیروهای مردمی بود تا پای کار بیایند. جهادگران همیشه در صحنهای که روزی به کمک سیلزدگان گمیشان شتافتند حالا باید پای کار بیایند برای همشهریهای خودشان.حوالی ظهر روز جمعه، جمعی از جهادگران استان گیلان به همت سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان به مناطق سیلزده اعزام شدند. این گروهها همانطور که سرهنگ احمد ابراهیمی، مسئول سازمان بسیج سازندگی استان گیلان گفته بود به پاکسازی معابر، تخلیه آب از خانهها و توزیع اقلام ضروری بین ساکنان مناطق آسیبدیده پرداختند. او همچنین اعلام امیدواری کرد که نیروهای جهادی تا پایان این ماجرا در کنار مردم خواهند ماند.
800 خانه زیرِ آب
اما متأسفانه همان طور که محمدعلی ویشکایی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت اعلام کرد؛ در پی بارش بیوقفه باران از روز پنجشنبه تا روز جمعه بیشترین بارش باران از شهر رشت و منطقه پیربازار به میزان ۱۲۰ میلیمتر گزارش شده که این بارش سبب بالا آمدن آب رودخانههای زرجوب و گروهررود و آبگرفتگی بیش از ۱۰۰ خانه در پیربازار شده است. با وجود اینکه اسکان اضطراری خانوادههای درگیر در مسجد، پایگاه مقاومت و مدرسه در پیربازار انجام شد اما در محلات دیانتی، مدرس و مسکن مهر رشت نیز آبگرفتگی اعلام شد. البته تا صبح روز شنبه آمار خانوارهای درگیر سیل به 800 خانوار رسید و علی اکبر پورعلی، شهردار پیربازار اعلام کرد که تمامی این خانوادهها به اسکان اضطراری منتقل شدهاند و در حال حاضر، برق شهر پیربازار به طور کامل قطع و شرایط شهر بسیار ویژه است.البته توزیع آذوقه در بین شهروندانی که دسترسی به آب و برق ندارند، باید در اولویت قرار گیرد، چرا که در این شرایط بحرانی، همدلی و همکاری نهادهای امدادی و مردم میتواند نقش مهمی در کاهش آسیبها و کمک به آسیبدیدگان ایفا کند.
از مردم درخواست دارم تا از سفرهای غیرضروری به مناطق کوهستانی خودداری کنند و در صورت ضرورت، پیش از حرکت، از آخرین وضعیت جادههای استان از سامانه تلفنی ۱۴۱ و بههمراهداشتن زنجیرچرخ و وسایل گرمایشی مطمئن شوند.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور: منازل سیلزده بازسازی میشوند
بارش باران به حدی بود که رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در سفری کوتاه به گیلان و حضور در منطقه پیربازار رشت از مناطق سیلزده این شهرستان بازدید کرد و با مردم سیلزده گفتوگو کرده و در جریان مسائل و شرایط آنان قرار گرفت.حسین ساجدینیا، در بامداد امروز شنبه به نقاط مختلف شهر پیربازار رشت از آخرین وضعیت منازل آبگرفته مردم دیدن کرد و در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفت.
به گفته رئیس ستاد مدیریت بحران کشور، برای پیشگیری از خسارت به پلها، باید از ورود آورده سیل نظیر شاخه درختان و زبالهها به پلها جلوگیری شود.وی همچنین تاکید کرد تا از تردد خودروهای سنگین غیر ضروری در شهر پیربازار، به ویژه در مبادی پلها، تا سه روز آینده جلوگیری شود.ساجدی نیا از ادامه امدادرسانیها به مردم مناطق سیلزده خبر داد و تأکید کرد که ستاد مدیریت بحران کشور آماده خدمت به مردم است. این ستاد همچنین پمپهایی در اختیار شهر رشت و پیربازار قرار داد تا تخلیه آب و پاکسازی خانهها آغاز شود.سفر رئیس ستاد مدیریت بحران کشور به رشت موجب شد تا مردم مناطق سیل زده امید به بهبود وضعیت زندگی خود پس از سیل داشته باشند چرا که ساجدی نیا قول داد تا پس از شناسایی خسارت و برآورد آن در روزهای آینده پرداخت خسارت به مردم سیلزده انجام شده و بازسازی مناطق سیلزده پس از فروکش کردن سیل و با ارزیابی دقیق در یک کارگروه کارشناسی، در دستور کار قرار بگیرد.
خاموشیها هدفمند بود
بارش سیلآسای باران همچنین عواقبی همچون خاموشی برق را نیز در پی داشت که مسعود صادقی خمامی، مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان از از آن با عنوان خاموشیهای اضطراری و دستی یاد میکند که باهدف ایمنسازی ،جلوگیری از بروز حوادث ناگوار و پیشگیری از خاموشیهای طولانیمدت انجام شده است.چرا که بالا آمدن سطح آب و نزدیکشدن و گاها نفوذ آن به تابلوهای زمینی توزیع برق بهشدت از لحاظ ایمنی خطرناک بوده و جان شهروندان را به خطر میاندازد. بنابراین از شهروندان خواسته شده تا از نزدیکشدن به تابلوهای توزیع برق واقع در مکانهای دارای آبگرفتگی خودداری کرده و هرگونه مشکلات را از طریق شمارهتلفن ۱۲۱ یا اپلیکیشن برق من اطلاعرسانی کنند.
لایروبی رودخانهها دستورِ کار آینده باشد
امروز نیز در آخرین جلسه ستاد مدیریت بحران گیلان، حق شناس، استاندار گیلان از ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به استان و از بیسابقه بودن بارش باران در گیلان خبر داد. در ۷۲ ساعت گذشته در آستارا ۱۸۷ و رشت ۱۸۶ میلیمتر بارندگی داشتیم که به لحاظ بزرگی که برابر با آب مصرفی یک سال تهران است. تأکید بر ضرورت توجه به لایروبی ۲ رودخانه زرجوب و گوهر رود، اعمال محدودیتهای ترافیکی در محور پونل به خلخال و دیگر مناطق کوهستانی از تأکیدات نماینده عالی دولت در گیلان بود. آیتالله رسول فلاحتی، نماینده ولی فقیه در گیلان نیز با حضور در نشست ستاد مدیریت بحران گیلان نسبت به عدم لایروبی رودخانهها در گیلان گلایه کرد. به گفته وی، اگر در گذشته لایروبی این ۲ رودخانه در منطقه پیربازار تا تالاب بینالمللی انزلی بهخوبی انجام میشد اکنون شاهد وقوع سیل و ترک منازل توسط خانوارها نبودیم و باید سریعاً اقدامات کارشناسی در این خصوص انجام شده و ۲ رودخانه زرجوب و گوهر رود در منطقه پیربازار تا تالاب بینالمللی انزلی که ۴۰ کیلومتر میشود، لایروبی صورت بگیرد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید