با توجه به آلودگی همه شهرستانهای گیلان به پشه آئدس، در نشستی با حضور مقامهای ملی و استانی، بر ضرورت بسیج عمومی، آموزش مردمی و راهاندازی آزمایشگاه سطح چهار برای کنترل و تشخیص سریع بیماریهای ناشی از این پشه تأکید شد.
به گزارش رویداد شمال ؛ جلسه شورای سلامت استان، صبح امروز (سه شنبه) با حضور «هادی حقشناس» استاندار گیلان، محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، قباد مرادی رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از مدیران و رؤسای سازمانهای اجرایی استان، در سالن غدیر استانداری برگزار شد.
استاندار گیلان در این نشست با اشاره به رشد جمعیت پشه آئدس در آبهای راکد، اظهار داشت: همه شهرداران و بخشداران موظفند با شناسایی و رفع کانونهای آب راکد، از گسترش این پشه در استان جلوگیری کنند.
هادی حق شناس با تأکید بر اهمیت اقدام هماهنگ نهادهای مختلف، افزود: ۲۷ دستگاه اجرایی و خدماتی درگیر موضوع هستند و باید همه ظرفیتها برای کنترل بیماریهای ناشی از نیش این پشه به کار گرفته شود.
وی با ابراز نگرانی از پیامدهای احتمالی ناشی از گزش پشه آئدس، بهویژه در استانی گردشگرپذیر مانند گیلان، گفت: ضروری است آزمایشگاه سطح چهار در گیلان تأسیس شود تا بتوان در صورت بروز بیماری، سریعاً کانون آلودگی را شناسایی و ویروس را تشخیص داد.
استاندار با اشاره به اینکه پشه آئدس با سابقه جهانی در انتقال بیماریهای ویروسی خطرناک، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی در گیلان محسوب میشود؛ تاکید کرد: در کنار بسیج عمومی، هشیاری مردم و اقدامات پیشگیرانه محیطی، راهاندازی آزمایشگاهی با استاندارد سطح چهار ایمنی زیستی میتواند استان را برای مقابله مؤثر با هر نوع بحران نوپدید بهداشتی مجهز کند.
حق شناس با بیان اینکه با هشیاری مردم و عدم نگهداری آب های راکد سالم، این مسئله قابل مدیریت خواهد بود، افزود: ساخت آزمایشگاه سطح چهار در گیلان میتواند منطقه را به یکی از قطبهای تشخیص تهدیدات زیستی شمال کشور تبدیل کند.
(آزمایشگاههای سطح چهار، پیشرفتهترین سطح ایمنی زیستی را دارند و برای بررسی ویروسهایی با قابلیت انتقال بالا، کشندگی زیاد و نبود درمان قطعی مانند ویروس دنگی یا زیکا که از طریق همین پشه منتقل میشوند، کاربرد دارند.)
محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: پشه آئدس اکنون در همه شهرستانهای استان مشاهده شده، اما تاکنون هیچ مورد بیماری گزارش نشده است.
رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز با اشاره به تجربه کشورهای خلیج فارس در مقابله با ویروسهای منتقلشونده از پشه آئدس، گفت: کشورهایی مانند امارات آلودگی شدید به این پشه دارند و در ایران نیز بندر لنگه و چابهار با مشکل مواجه بودند که خوشبختانه با مداخلات مؤثر، کنترل شدند.
به گفته قباد مرادی، گرم شدن هوا در گیلان، شرایط مناسبی برای افزایش جمعیت پشه ایجاد میکند؛ از همین حالا باید مراقبتها را تشدید و زیرساختهای درمانی را تقویت کرد.
وی راهاندازی کمپین شهر پاکیزه و مشارکت مردم در بهسازی محیط، مهمترین ابزار در جلوگیری از طغیان بیماریهای ویروسی نوپدید دانست.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید