حجم قابل ملاحظه‌ مهاجرت به گیلان فشار مضاعفی به جنگل‌ها و مراتع وارد می‌کند

معاون امور جنگل : حداقل ۱۲۰ همت برای مدیریت جنگل ها نیاز است

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان:حجم قابل ملاحظه‌ مهاجرت به گیلان فشار مضاعفی به جنگل‌ها و مراتع وارد می‌کند

تاریخ انتشار: 1404/1/9

شماره خبر: 11784

چاپ‌خبر

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس برآوردها و وظایفی که بر عهده این سازمان است در مدیریت جنگل حداقل ۱۲۰ همت و در مدیریت مراتع به ۴۵ همت در قانون برنامه هفتم توسعه نیاز است.

به گزارش رویداد شمال؛ «رسول اشرفی‌پور» روز شنبه در آیین تکریم و معارفه مدیران پیشین و جدید منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان اظهار کرد: اصلی‌ترین مطالبه ما از دولت و سازمان برنامه و بودجه افزایش اعتبارات حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری و تامین منابع مورد نیاز است.

وی با بیان اینکه جنگل‌ها و مراتع کارخانه تولید، خود تولید و سرمایه هستند و نیاز به سرمایه‌گذاری دارند، اضافه کرد: خدمات تولیدی و فراهمی، حمایتی، تنظیمی و فرهنگی چهار نوع اقدام در بخش خدمات اکوسیستمی جنگل‌ها و مراتع بوده و خدمات هر یک از این بخش‌ها قابل ملاحظه است.

وی با اشاره به شعار سال با عنوان «سرمایه‌گذاری در تولید» و ضرورت توجه به آن بیان کرد: سرمایه گذاری در حوزه منابع طبیعی، حفاظت و توسعه پوشش گیاهی کشور یکی از شرط های اصلی برای موفقیت در سایر بخش‌های توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور است.

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار کرد: ضمن قدردانی از تلاش همه دولت‌ها هنوز در حوزه مدیریت منابع طبیعی کشور سرمایه‌گذاری لازم انجام نشده‌است.

وی در ادامه با بیان اینکه بیشتر وظایف سازمان منابع طبیعی از جنس حاکمیتی است، افزود: در حکمرانی مطلوب؛ عدالت، حفاظت از منابع طیبعی، سلامت محیط زیست و مسایل اقتصادی و اجتماعی سه ضلع اصلی حکمرانی هستند؛ بیشتر اندیشمندان بخش علوم اجتماعی، فلسفه و مباحث مربوط به حکمرانی معتقدند که در زمینه عدالت و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست باید سرمایه‌گذاری دولتی در حوزه زیرساخت‌ها و افزایش ضریب حفاظتی جنگل ها و مراتع انجام شود.

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی اظهار کرد: برای همکاری مردم در این حوزه نیز به سرمایه گذاری دولتی نیاز است.

وی با بیان اینکه وضعیت بسیاری از نیروهای حفاظتی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مشخص نبوده و همچنان شرکتی هستند، اضافه کرد: نیروهای حفاظتی باید نیروی رسمی سازمان باشند و وابستگی تشکیلاتی به این مجموعه داشته باشد.

وی گفت: در گذشته جنگل‌بانان رسمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بودند و وظایف به نحو شایسته انجام می شد.

اشرفی پور در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: تهیه طرح تفصیلی و اجرایی ۲۲ حوزه آبخیز به صورت امانی و پیمانی در حال انجام است که پنج حوزه مربوط به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان است از اینرو ضروری است با ارتباط تنگاتنگ با دفتر جنگل‌داری و بهره‌برداری سازمان، مطالعات به موقع انجام شود.

حجم قابل ملاحظه‌ مهاجرت به گیلان فشار مضاعفی به جنگل‌ها و مراتع وارد می‌کند

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در آئین معارفه اش با تشریح ویژگی‌های منحصر به فرد استان در حوزه‌های مختلف گفت: بخش عمده ذخایر ژنتیکی در قالب جنگل‌های هیرکانی که به ثبت میراث جهانی رسیده، در این استان واقع است.

«کامیار مرزبانی» با بیان اینکه گیلان در امتداد کریدور شمال به جنوب قرار دارد و دروازه اوراسیا در معادلات جدید اقتصادی از طریق روسیه و سایر کشورهای حوزه دریای خزر است، اظهار کرد: حجم قابل ملاحظه‌ مهاجرت به گیلان فشار مضاعفی به جنگل‌ها و مراتع وارد می‌کند.

وی اهتمام ویژه برای حفاظت اراضی ملی، جلوگیری از تصرف و تخریب و مبارزه جدی با قاچاق چوب و استفاده از ظرفیت سایر دستگاه‌های نظامی و امنیتی، استفاده از همیاران طبیعت، تشکل‌های مردمی و دهیاران در راستای حفاظت از اراضی ملی، ارتقای شان و جایگاه کارشناسی در راستای توسعه مدیریت و حفاظت از جنگل‌ها و مراتع را از جمله برنامه های خود برای حفاظت از منابع طبیعی عنوان کرد.

در این مراسم ضمن قدردانی از مازیار رضوی مدیرپیشین منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان،؛ کامیار مرزبانی جایگزین وی شد.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *