احیای واحدهای راکد گیلان در گرو تامین مالی پایدار

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان عنوان کرد:

احیای واحدهای راکد گیلان در گرو تامین مالی پایدار/  ناترازی انرژی چالش جدید شهرک‌های صنعتی

تاریخ انتشار: 1404/5/5

شماره خبر: 15339

چاپ‌خبر

دوره آموزشی منطقه‌ای مدیران عامل شرکت‌های خدماتی زیرمجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با حضور نمایندگان ۷ استان برگزار شد.
به گزارش رویداد شمال ؛ مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان گیلان، در دوره آموزشی منطقه‌ای مدیران عامل شرکت‌های خدماتی زیرمجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران که با حضور نمایندگان ۷ استان برگزار شد، گزارشی جامع از وضعیت شهرک‌های صنعتی استان ارائه داد.

«عباس صابر»  ضمن خیر مقدم به فرماندار انزلی و مدیران عامل شرکت‌های خدماتی حاضر در این دوره، اظهار داشت: ۳۳ شهرک و ناحیه صنعتی در ۱۸ شهرستان استان گیلان فعال هستند و در حال حاضر ۱۰۲۴ واحد صنعتی در ۱۷۲۴ هکتار از اراضی صنعتی استان، از رودسر تا آستارا، مشغول به فعالیت هستند.
صابر با اشاره به وجود ۱۸۹ واحد صنعتی راکد در سطح شهرکها و نواحی صنعتی گیلان، بر تلاش این شرکت برای بازگرداندن این واحدها به چرخه تولید تاکید کرد.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۳۹ هزار نفر در حوزه شرکت‌های شهرک‌های صنعتی استان مشغول به کار هستند و ۶۸۰ واحد صنعتی نیز در دست احداث است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان در خصوص شرکت‌های خدماتی عمران، توضیح داد: از مجموع ۳۳ شرکت خدماتی عمران در استان، ۱۴ شرکت دارای فعالیت عمرانی هستند که از این میان، ۵ شرکت کاملاً فعال بوده و تمامی امور مرتبط با شهرک‌های صنعتی را پوشش می‌دهند، اما مابقی نیازمند نوسازی و به‌روزرسانی هستند.

وی در ادامه به چالش‌های پیش روی شرکت‌های خدماتی عمران اشاره کرد و گفت: کمرنگ شدن فعالیت برخی از این شرکت‌ها در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات در حوزه رونق تولید بوده است. وی توضیح داد: تعدادی از شرکت‌ها نتوانسته‌اند از تمام ظرفیت خود استفاده کنند و به همین دلیل با مشکل در پرداخت‌ها مواجه شده‌اند. صابر تاکید کرد: این شرکت‌ها نیازمند منابع مالی پایدار هستند تا بتوانیم آن‌ها را به چرخه تولید بازگردانیم.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان همچنین به مشکلات برخی شرکت‌ها در زمینه ناترازی انرژی و تاثیر آن بر پرداخت‌ها اشاره کرد و خواستار اندیشیده شدن تمهیداتی در این خصوص شد.
 گیلان به دنبال تأمین پایدار انرژی با نیروگاه‌های کم حجم و مدل‌های نوین
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه‌ای منطقه‌ای استانداری گیلان از تلاش‌های استان برای تأمین انرژی پایدار خبر داد و گفت: با استفاده از نیروگاه‌های کم حجم و بهره‌گیری از مدل‌های نوین، گیلان به دنبال رفع نیازهای رو به رشد مصرف برق خود است.
«اللهیار مصباحی» با اشاره به برنامه‌های جدید برای تأمین انرژی پایدار در گیلان و مازندران گفت:  استفاده از نیروگاه‌های کم حجم (compact) به عنوان یکی از راهکارهای اصلی، می‌تواند مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی تأکید کرد: تأمین انرژی برای استان‌های گیلان و مازندران باید به صورت ترکیبی و با بهره‌گیری از روش‌های مختلف صورت گیرد.
مصباحی با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته، مصرف برق در گیلان با رشدی ۱۱۰۰ مگاواتی روبرو بوده است، افزود: از ۲۳۰۰ مگاوات تولید برق در گیلان، ۱۸۰۰ مگاوات آن در داخل استان مصرف شده و مابقی به استان‌های دیگر اختصاص داده می‌شود.
وی در ادامه از طراحی دو نیروگاه جدید خبر داد و گفت: یکی از این نیروگاه‌ها، یک نیروگاه گازی CHP است که مدل آن توسط شرکت زیس کو اسپانیا طراحی شده است. این نیروگاه در تابستان‌ها از گاز برای تولید برق به مدت دو روز در هفته استفاده کرده و در سایر اوقات به شبکه سراسری متصل می‌شود.

مصباحی همچنین اظهار داشت: آغاز به کار این نیروگاه مربوط به سال ۱۴۰۲ در شهرک صنعتی سپیدرود رشت می باشد.
معاون استاندار گیلان با اشاره به موقعیت استراتژیک استان، شامل دریا، شالیزار و مناطق چهارگانه، تصریح کرد: خط لوله‌ای که از کل استان عبور می‌کند، از هر طرف ۲۵۰ متر حریم دارد و این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای توسعه زیرساخت‌های انرژی است.

برچسب:

اشتراک گذاری در:

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *