مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب گیلان، با تاکید بر سلامت آب شرب استان، از شهروندان خواست از آب چاه و دستگاههای تصفیه خانگی برای مصرف مستقیم استفاده نکنند.
به گزارش رویداد شمال ؛ «سید محمد میرنصرالهی» مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان گیلان، در برنامه رادیویی «شهر ما» با مردم استان در خصوص وضعیت کیفیت و سلامت آب شرب سخن گفت.
وی با اشاره به زیرساختهای آزمایشگاهی شرکت آبفای گیلان توضیح داد: این شرکت دارای ۱۷ آزمایشگاه باکتریولوژی آب، ۳ آزمایشگاه باکتریولوژی فاضلاب، ۸ آزمایشگاه فیزیکوشیمیایی آب، ۴ آزمایشگاه باکتریولوژی فاضلاب، ۴ آزمایشگاه بیولوژی آب و دو آزمایشگاه ریزآلایندههای آلی و معدنی است.
میرنصرالهی افزود: با بهرهگیری از دستگاههای اندازهگیری لحظهای کلر آزاد باقیمانده و کدورت در خروجی مخازن و نقاط مختلف شبکه توزیع، کیفیت آب شرب ۲۴ ساعته پایش میشود.
وی ضمن هشدار نسبت به اظهار نظرهای غیرعلمی درباره کیفیت آب، تصریح کرد: آزمایش کیفیت آب بر اساس دستورالعملهای وزارت بهداشت و استانداردهای ملی و بینالمللی انجام میشود و آب شرب باید دارای میزان مجاز املاح مفید باشد.
در خصوص استفاده از دستگاههای تصفیه خانگی، مدیر مرکز پایش گفت: با توجه به کیفیت بالای آب شرب استان، استفاده از این دستگاهها توصیه نمیشود؛ زیرا فیلترها به موقع تعویض نمیشوند و املاح مفید آب از بین میروند.
میرنصرالهی درباره تغییر رنگ و کدورت آب نیز توضیح داد: وجود آهن و منگنز بالا در شبکه توزیع باعث رسوب در لولهها و تغییر رنگ آب میشود، اما سلامت آب شرب تحت تأثیر قرار نمیگیرد. مشترکین میتوانند از طریق سامانه ۱۲۲ مشکل را گزارش دهند تا بررسی و رفع شود.
وی تاکید کرد: آب چاههای سطحی با عمق کمتر از ۴۰ متر به دلیل نفوذ فاضلاب آلوده است و به هیچ وجه نباید برای شرب یا پخت و پز استفاده شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید