مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان گفت: هماینک ۷۵۵ میلیون متر مکعب آب در سدسفیدرود ذخیره شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافتهاست.
به گزارش رویداد شمال ؛ «وحید خرمی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: حجم آب سدسفیدرود بر اساس آمار امروز (۷۵۵ میلیون مترمکعب)، نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش یافته است اما با شرایط نرمال فاصله زیادی داریم.
وی با اشاره به رهاسازی آب سدسفیدرود در شانزدهم ماه جاری اضافه کرد: آبگذاری فعلی تا پایان اردیبهشت به صورت پیوسته ادامه دارد و بعد از آن نوبتبندی به صورت هشت روز وصل و چهار روز قطع انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان از کشاورزان خواست تا تقویم زراعی اعلام شده از سوی جهاد کشاورزی استان را رعایت کنند.
آخرین آمار کشت و کار برنج در گیلان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان درباره آخرین وضعیت کشت و کار برنج در استان گفت: نشاء برنج در ۷۱ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان معادل نزدیک ۳۰ درصد از مزارع انجام شدهاست.
صالح محمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شخم ۲۲۵ هزار هکتار از مزاع استان و خزانهگیری برنج در ۲۳۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان انجام شدهاست.
سد سفیدرود بزرگترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان را تامین میکند؛ این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شدهاست.
بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در گیلان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخشها و مصارف مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده میشود و بیشترین بخش آببر کشاورزی استان، شالیزارهاست.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید