ازدحام و صف شالیکاران برای دریافت کود شیمیایی اوره در بیش از ۲۰۰ کارگزاری خدمات کشاورزی مازندران سبب نگرانی جدی کشاورزان در آستانه عملیات نشاکاری برنج شده است.
به گزارش رویداد شمال ؛ اگرچه طبق اعلام رسمی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران تامین و توزیع کودهای شیمیایی کشت بهاره برنجکاری استان از اواخر دی ماه سال گذشته شروع شده است، اما بررسی های ایرنا نشان می دهد که کود شیمیایی اوره به عنوان کود پایه اصلی شالیکاری و باغداری به دلایل مختلف با کمبود و با تاخیر در حال توزیع است.
بررسی های میدانی امروز یکشنبه خبرنگار ایرنا و اظهارات کشاورزان در صف مقابل کارگزاری ها نشان می دهد که کشاورزان نسبت به کمبود کود اوره و تاخیر در توزیع این کود گلایه کرده و می گویند: اکنون که باید سر زمین مشغول آب تحت کردن و مدیریت خزانه برای نشاکاری باشیم، باید نصف روز خود را در صف دریافت کود شیمیای اوره بگذرانیم که بیشتر کشاورزان به دلیل کمبود موفق به دریافت نمی شوند.
شالیکاری از بخش لاله آباد بابل با بیان این که کود شیمیایی پتاس و فسفر را یک ماه گذشته با ثبت نام در سامانه از طریق کارگزاری دریافت کردم، گفت: اما اکنون به کود اوره که کود پایه و اصلی برای برنجکاری است، در اختیار ندارم.
رضا کاظمی با تاکید بر این که تا سه روز آینده بوته نشا را باید به زمین اصلی برای نشا کاری منتقل کنم، ادامه داد: در این شرایط به دلیل نیاز ضروری به کود اوره طی ۲ روز گذشته در صف دریافت کود هستم که علاوه بر این که وقت خود را هدر دادم، موفق به دریافت کود هم نشدم.
وی تصریح کرد: اگرچه سامانه ای شدن دریافت نهاده های کشاورزی به خصوص کود شیمیایی در جلوگیری از قاچاق و مصرف بهینه کود اثرات مثبتی دارد، اما تاخیر در توزیع و مشکلاتی که در سامانه برای کشاورزان وجود دارد، آنان را عصبانی و سبب نگرانی شده است.
کمبودی در کودشیمیایی اوره نداریم
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران ضمن تایید ازدحام و صف طولانی کشاورزان در کارگزاری ها برای دریافت کود اوره در عین حال گفت که تامین و توزیع انواع کودهای شیمیایی به خصوص اوره برای برنجکاری استان انجام شده است، و اصلا جای نگرانی نیست.
رضا افراسیابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با ذکر یان نکته که روزانه حدود یکهزار تن کود اوره در مازندران در حال توزیع است، اظهار کرد: ازدحام و صف طولانی برای دریافت این کود با افزیش ساعت کاری کارگزاری ها بزودی برطرف خواهد شد و کود اوره هم به دست کشاورزان خواهد رسید.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران مشکل فعلی را موقتی و ناشی از تعطیلات نوروزی و محدودیت های ترافیکی برای انتقال کود اوره به استان عنوان کرد.
وی با بیان این که کود شیمیایی اوره بر اساس سهمیه مازندران تخصیص یافت و تنها دلیل تاخیر در توزیع این کود انتقال کود از مبداء پتروشیمی به استان است، تصریح کرد: اکنون کود همه به صورت کیسه هیا ۵۰ کیلویی و هم به صورت فله که در استان کیسه گیری می شود، وجود دارد و وجود صف در کارگزاری ها هم موقتی است.
افراسیابی یکی دیگر از دلایل ازدحام کشاورزان برای کود شیمیای را مشکلات سامانه و البته فرایند زیاد آن برای کشاورزانی که سواد الکترونیکی ندارند، دانست و گفت: توزیع کود های کشاورزی تامین شده از سوی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی فقط با صدور حواله الکترونیک و از طریق ۲۸۰ کارگزار تعاونی و خصوصی تحت پوشش در سطح شهرستان ها، بخش ها و دهستان های استان مازندران صورت می گیرد.
افراسیابی بیان داشت: طبق دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی سهمیه کود های شیمیایی برای کشت ارقام پرمحصول برنج نیز در هر هکتار اوره ۱۵۰ کیلو، فسفات تریپل ۱۵۰ کیلو، فسفات ساده ۳۰۰ کیلو و پتاس ۱۵۰ کیلو در نظر گرفته شده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران در خصوص قیمت کودهای شیمیایی نیز گفت که کودهای بهاره برنجکاری سال آینده بدون افزایش و طبق قیمت امسال است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید